Ljubezenske smernice

Kataya: »Ljubezen ni za slabiče«

Teja Pelko
25. 9. 2017, 21.30
Deli članek:

Pevka je ogorčena nad družbo, v kateri ljudje partnerje menjavajo kot spodnje perilo.

Metka Komatar
Kataya in Tim Kopušar sta skupaj dve leti.

Ker ima za sabo propadle slabe zveze, se je odločila napisati pravila za dosmrtno ljubezen, zelo srečna pa je, da je pred dvema letoma končno našla tudi fanta, ki jih razume.

Promocijske fotografije
Pevka ljudem na srce polaga, naj cenijo svoje ljubljene in se zavedajo, da je vsak trenutek dragocen.

»Živimo v času, ko greš na instagram gledat babe in tipe, kot da naročaš hamburger. In potem zaradi fotografij, ki niti približno niso realen odsev njihovih življenj, misliš, da je trava drugje bolj zelena, ter pozabiš, kaj imaš doma in kako si prišel do tega. Na žalost živimo v družbi, kjer smo se 'navadili' misliti predvsem nase, namesto na drugega. Skrb za drugega pa bi morala biti glavna človeška lastnost. Moja babica je bila zelo bolna, preden je umrla. Moj dedek ji je sam brisal rit. Kdo bi to naredil zdaj? Le redki … A ljubezen je to, kar naredimo za drugega, ne pa telesni atributi. Zato mene ne gane, ko mi kdo reče, kako sem lepa – tega lahko že jutri ni več. Postarali se bomo vsi. Dober človek pa bo vedno lepši,« meni Kataya.

Pevka sicer zaradi narave svojega dela na svojih družbenih omrežjih večkrat objavi zapeljiv posnetek, kar pa si mnogi napačno razlagajo. »Kolikokrat sem slišala in videla komentarje, da sem 'sponzoruša'. Seveda od ljudi, ki ne vedo, da sem vse delala za svoj denar, pa še drugim sem plačala. Pa da sem cela umetna in podobne stvari. Takšni ljudje me sploh ne zanimajo. Ubogi so in imajo veliko dela sami s sabo, zato se raje ukvarjajo z drugimi. Človek, ki ima razčiščeno pri sebi, ne bo imel časa svojega življenja zapravljati za pisanje bedarij o drugih,« je prepričana zvezdnica. In ne bi se mogli bolj strinjati z njo.

SMERNICE ZA VEČNO LJUBEZEN

»Resnična ljubezen je, ko te ima partner rad tudi, ko si bolan, ko skrbi zate v najbolj nemogočih trenutkih, ko si razgaljen in brez dostojanstva,« je prepričana Kataya.

1. Spoštuj svojega partnerja.

2. Izkazuj mu pozornosti, kot si mu jih na začetku odnosa.

3. Tudi ko si utrujen, mora obstajati kompromis med tvojimi potrebami in potrebami tvojega partnerja.

4. Razumevanje osebnega časa pri drugem partnerju in spoštovanje tega.

5. Če po dolgih letih pride trenutek, ko ti je privlačen nekdo drug, te misli ne obdrži v glavi, ampak razčisti pri sebi, zakaj je do tega prišlo. Spomni se, kako privlačen je tvoj partner in kaj imaš doma.

6. Vsak mora najprej poskrbeti za svoje duševno in telesno zdravje ter kondicijo.

7. Ljubezen ni poželenje. Poznati moraš razliko. Ljudje smo estetska bitja. Narejeni smo tako, da uživamo drug v drugem, iz potrebe pa smo tudi monogamni. Razlog za serijsko monogamija so napačne predstave in vzorci iz preteklosti ter izguba zanimanja za drugega človeka. A ljudje nismo McDonaldsovi obroki, osebe se ne zavrže po uporabi. To je bolno.

8. Plemenitost. Če so tvoja pričakovanja v nasprotju z željami partnerja, stopi korak nazaj in se vprašaj: ali je bolj pomembno tvoje mnenje ali sreča človeka, ki ga ljubiš?