Prodor v tujino

Duo Maraaya z družbeno kritično pesmijo prodira na mednarodni trg

K.M.
22. 9. 2017, 09.44
Posodobljeno: 22. 9. 2017, 10.04
Deli članek:

Zakona in glasbena sodelavca Aleš in Marjetka Vovk sta postala prva slovenska glasbenika, ki sta podpisala pogodbo z eno od treh največjih svetovnih založb.

Mare Vavpotič/M24
Maraaya

Duo Maraaya s svojo glasbo že nekaj let navdušuje v Sloveniji. Njuni hiti Lovin' me, Here for you in Living again so se zasidrali v slovensko glasbeno sceno. Uspešna pa sta tudi kot avtorja glasbe, saj tudi na ta način sodelujeta z različnimi slovenskimi glasbeniki, kot so BQL, Manca Špik, Nika Zorjan in številni drugi. Zdaj pa je Marjetki in Raayu uspela še poteza, s katero bosta lahko prodrla tudi v tujino. 

Maraaya sta postala prva slovenska glasbenika, ki sta podpisala pogodbo z eno od treh največjih svetovnih založb - Warner Music, ki bo poskrbela za izdajo in distribucijo njunega novega singla Diamond Duck.  Z današnjim dnem je uradni videospot za skladbo Diamond Duck objavljen na MaraayaVEVO kanalu in na številnih mednarodnih glasbenih platformah (Spotify, Deezer, AppleMusic), v prihodnjih tednih pa sledi izid skladbe po državah sveta. Za Slovenijo je predviden izid njunega novega singla v ponedeljek 2.10., ko pesem prihaja tudi na slovenske radijske postaje.

Pesem predstavlja premik od ljubezenskih besedil k družbeno kritičnim; loteva se tematike pohlepa in pomanjkanja vrednot. Rahlo 'odštekan' videospot, ki odlično dopolnjuje drugačnost in svežino novega singla, pa je nastal v sodelovanju s priznano estonsko ekipo VitaPictura.

"Za naju ni samo pesem. Je najina glasbena prelomnica in potrditev, da si lahko opažen in dobiš svojo priložnost, ne glede to, od kod prihajaš. Diamond duck je najina 'srečka', ki nama je odprla vrata v 'svetovno glasbeno loterijo'. Upala sva si narediti precej odštekano in malce družbeno kritično pesem z odbitim videospotom in včasih se ravno s pogumom prave karte sestavijo skupaj, da odpreš pot, ki se zdi nedostopna. Upava, da ponese najino sporočilo v svet ...," sta zapisala na svojem facebook profilu.