Rop na Copacabani

Člana skupine Pet Shop Boys žrtev štirih transvestitov

R.T.
22. 9. 2017, 08.33
Posodobljeno: 22. 9. 2017, 08.38
Deli članek:

Glavnega pevca slovitih Pet Shop Boys Neila Tennanta in računalniškega mojstra skupine Peta Gleadalla so na plaži v Riu de Janeiru oropali štirje zlikovci.

Profimedia
Pet Shop Boys so gostovali na glasbenem festivalu Rock in Rio.

Člana legendarne zasedbe Pet Shop Boys, ki glasbeno ledino orjejo že dobrih 35 let, sta se po nastopu na festivalu Rock in Rio odločila za sprehod po brazilskih plažah. Oddih se je sprevrgel v nekoliko nekonvencionalen roparski napad, čeprav so turisti na Copacabani in drugih priljubljenih plažah pogosto žrtev kaznivih dejanj. Brazilski mediji tako poročajo, da so glasbenika napadli in oropali štirje neoboroženi transvestiti.

Če gre verjeti brazilskemu tabloidu O Globo, so zvezdnika, ki sta se ob približno 20.30 iz hotela Belmond Copacabana Palace odpravila na sprehod do plaže Leme, obkrožili štirje posamezniki ter jima ukradli denar in mobilne telefone. Šlo naj bi za štiri transvestite, ki naj bi po prvotnih informacijah do para pristopili z noži, kar pa sta oškodovanca pozneje zanikala.

»Niso bili oboroženi z noži. Petu Gleadallu so ukradli telefon, kar je prijavil policiji. Enako se je zgodilo Neilu Tennantu, ki pa dogodka ni prijavil policiji. Pet Shop Boys pravijo, da ni šlo za veliko stvar, da ni bilo nasilja in da je kraja telefonov najpogostejši zločin na tem območju,« je izjavil tiskovni predstavnik skupine Murray Chalmers. Sloviti glasbeniki preostale dni oddiha domnevno preživljajo v družbi telesnih stražarjev.

Policija v Riu de Janeiru sicer nima uradnih zaznamkov o incidentu.