Rok Golob

S srbske turneje na operacijsko mizo

Teja Pelko
20. 9. 2017, 07.00
Deli članek:

Skladatelj, dirigent, aranžer in multiinštrumentalist si bo tretjo srbsko turnejo s skupino King Foo zapomnil za vedno.

Osebni arhiv
Roka (desno) so v kliničnem centru po naključju dali v sobo z glasbenikom Nenadom Kokovićem, s katerim se že dolgo poznata.

In to tako zaradi odličnega sprejema pri medijih in obiskovalcih koncertov kot zaradi neznosnih bolečin zaradi žolčnega kamna.

Za to zdravstveno nadlogo je sicer Rok vedel že dobro leto dni. Čeprav so mu zdravniki priporočili operacijo, se zanjo ni odločil, ker si zaradi natrpanega urnika s koncerti ni mogel vzeti treh tednov časa za operacijo in okrevanje.

Dokler v to ni bil prisiljen ... »S skupino King Foo smo se v četrtek odpravili na že tretjo mini srbsko turnejo, najprej v Beograd. Ob prihodu in nastanitvi smo se seveda veselo odpravili na tipične beograjske specialitete. Po večerji smo imeli krasen intervju na nacionalnem srbskem Radiu Beograd, Val 202 z znamenitim Vlado Džetom. Do tu je bilo vse fino, ponoči pa sem imel hude bolečine. Vzel sem tablete, ki so le malo pomagale. Naslednji dan so se bolečine stopnjevale iz ure v uro. Na intervjuju za oddajo Zvučni zid je še nekako šlo, pred koncertom pa sem bil tako slaboten, da sem moral vzeti močne protibolečinske tablete. Koncert je bil sicer popoln uspeh, dobili smo ponudbe za nastope v Švici in na Hrvaškem. Naslednji dan so se bolečine spet stopnjevale in znova sem moral vzeti močne protibolečinske tablete, da sem lahko igral. Tudi po tem nastopu so bili odzivi odlični. Ljudje so nam govorili, da že 10 let niso doživeli takšnega koncerta, in spet smo dobili nove ponudbe. Naslednje jutro sem imel grozne bolečine že zjutraj, ko smo prišli v hotel v Požarevcu, pa sem imel v trebuhu lavo. Poklical sem lokalnega zdravnika, ki mi je po pregledu prepovedal nastop in kakršnokoli gibanje. Dovolil mi je sicer odhod iz Srbije, a le pod pogojem, da grem direktno na urgenco v Ljubljano. King Foojevci so bili tako prisiljeni v krajši nastop brez mene. Naslednji dan sta najprej sledila obisk in diagnostika pri zdravniku, nato pa smo šli iz Požarevca direktno na ljubljansko urgenco, kjer so ugotovili, da moram biti čim prej operiran, saj se je žolč raztegnil na 11 centimetrov. Že naslednji dan so me operirali. Imel sem odličnega kirurga, dr. Severja, vse osebje pa je bilo zelo prijazno, čeprav ima ogromno dela,« je razkril Rok.