Emmyji 2017

Letošnji nagrajenci streljali na Trumpa

R.T.
18. 9. 2017, 12.01
Posodobljeno: 18. 9. 2017, 12.03
Deli članek:

Na podelitvi letošnjih televizijskih nagrad Emmy so prednjačile puščice, uperjene proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

Reuters
Stephen Colbert ni mogel mimo Trumpa.

Podelitev nagrad Emmy, ki jo republikanci radi označujejo kot leglo »liberalnih elit iz Hollywooda«, nudijo odlično priložnost za zbadljivke, uperjene v trenutno ameriško vodstvo. Včerajšnji večer je zato nepresenetljivo minil v političnem duhu, na presenečenje mnogih pa se ga je udeležil tudi zdaj že nekdanje tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer.

Trumpa je že v uvodnem nagovoru po zobeh vlačil gostitelj večera Stephen Colbert, ki se je večkrat obregnil ob predsednikovo dolgotrajno nezadovoljstvo nad dejstvom, da za svoj televizijski šov Vajenec nikdar ni prejel nagrade. »Za razliko od predsedstva, Emmyje prejmejo osebe, ki na glasovanju prejemejo največ glasov,« je ustrelil Colbert, ki je Trumpa označil tudi za »največjega televizijskega zvezdina leta.«

Profimedia
Alec Baldwin in Edie Falco.

»Nabrž moram izreči: "Končno, gospod predsednik, tukaj je tvoj Emmy,"« se je ob Trumpa obregnil tudi hollywoodski zvezdnik Alec Baldwin, ki je predsednika upodobil v oddaji Saturday night live in za to prejel nagrado.

Na odru so se znašle tudi veteranke Lily Tomlin, Dolly Parton in Jane Fonda, zvezdnice komedije Od devetih do petih iz leta 1980. »V osemdesetih letih prejšnjega stoletja nismo pustili, da nas bi vodil seksističen, egoističen, lažniv in hinavski fanatik,« je dejala Fonda, Tomlinova pa je nadaljevala, da to še vedno zavračajo.

Profimedia
Lily Tomlin, Dolly Parton in Jane Fonda.

Nekaj puščic je bil deležen tudi senator Ted Cruz, ki se je na naslovnicah nedavno znašel zaradi všečka pornografske strani. »Danes videoposnetke vsi najraje gledajo na spletu, kar vprašajte Teda Cruza,« se je pošalil Colbert.