Bleščava

Na modni lestvici le en kraljevski parček

snč
13. 9. 2017, 21.10
Deli članek:

Skoraj ni medija, ki ne bi pozornosti posvečal tudi kraljevim družinam, sploh njihovi izborni garderobi, ki je celo za manj uradne priložnosti vedno skrbno izbrana.

Profimedia
V Milanu je kraljevi par (Maxima in Willem-Alexander) 23. junija 2017 osupnil z zlato, a sproščeno kombinacijo

Letošnji izbor najlepše oblečenih, ki ga tradicionalno pripravlja kultna revija Vanity Fair, pa je, takoj ko so ga objavili, v marsičem osupnil – pa ne le zato, ker so izpustili največjo modno ikono Melanio Trump.

V kategoriji parov sta se namreč šele na drugo mesto uvrstila nizozemski kralj Willem-Alexander in njegova soproga, kraljica Maxima, ki sta po mnenju večine modnih strokovnjakov po svetu in tudi običajnih ljudi ne le najlepše oblečena, temveč so njena oblačila in dodatki tudi vedno barvno in z materiali usklajeni z njegovimi.

Razlaga

profimedia
Maxima in Willem 29. junija 2017 ob obisku muzeja Nagele

Modni strokovnjaki revije Vanity Fair, ki prav zaradi letošnje modne lestvice izgublja kredibilnost, so v obrazložitvi izpostavili dve podobi kraljevega para, ki sta mu prinesli osvojitev drugega mesta.

Maxima in Willem-Alexander sta jih najbolj navdušila na državniškem obisku v Italiji, kjer je ona nosila potiskano obleko modne hiše Zimmermann, v prilegajočih se zlatih odtenkih pa tudi klobuk, torbico, zapestnice, uhane in sandale. Pikico na i sta dodali klasična temna kraljeva obleka z nežnim pridihom zlatega odtenka in ravno prav rumena kravata na podlagi bele srajce.

K temu, da sta vsaj drugo mesto osvojila prepričljivo, pa je pripomogel še njun izbor oblačil na sproščenem obisku muzeja na prostem na severu Nizozemske, kjer je on navdušil z obleko Roksanda v kraljevsko modri barvi, katere strogost je imenitno razbila ona z v nebo vpijočo rožnato barvo in zvončasto krojenim, s cvetlicami potiskanim krilom.