Šolar

Mali princ bo jedel kot kralj

S.N.Č.
10. 9. 2017, 21.45
Posodobljeno: 10. 9. 2017, 22.00
Deli članek:

Jedilnik za malčke je resnično šokanten.

Profimedia
Princ George je med dvaindvajsetimi sošolci in sošolkami v svojem razredu najmlajši.

Odkar je pred dnevi v spremstvu očeta štiriletni princ George Cambriški prestopil šolski prag, je ustanova, v kateri bo v prihodnjih letih prebil največ svojega časa, seveda postala na moč zanimiva.

Za običajne ljudi pa je glavno vprašanje, kakšen program za šolnino, ki znaša sedem tisoč evrov za semester, ponuja zasebna šola Thomas's Battersea.

Britanski vodič po šolah jo namreč opisuje na zelo nenavaden način: kot veliko, živahno, nekoliko kaotično šolo za svetovljanske starše, ki za svoje otroke želijo najboljšo angleško izobrazbo, ki jo je moč kupiti.

Komaj verjetno

Učni načrt šole Thomas's Battersea je vsekakor zanimiv, saj ponuja veliko znanj, ki jih klasične šole ne. Poudarek je na glasbi, likovni umetnosti ter filozofiji, na urniku petletnikov pa so tudi golf, mečevanje in debatni krožek. Malčki imajo tudi urice baleta, ki je obvezen tako za dečke kot deklice, ko dopolnijo sedem let. Baletni copatki in pajkice za fantke ter krilca za deklice spadajo med nujne potrebščine, ki jih morajo starši zagotoviti ob začetku šolskega leta, kar jasno pove, da ne gre le za teoretične osnove plesa in da bo bodoči britanski kralj resnično razgledan v vse možne smeri.

Profimedia
Zasebna šola Thomas's Battersea ima za svojo osnovno nalogo otrokom privzgojiti prijaznost, vljudnost, samozavest in skromnost.

Želja bogatih, da imajo otroke vrhunsko izobražene, je vsekakor razumljiva in zato je logično, da je šola Thomas's Battersea med tako zaželenimi. Vseeno pa v oči bode šolski jedilnik, ki sicer je primeren aristokratom in bogatašem, težko pa si je predstavljati otroke za mizo z jagnječjim ragujem s česnom in zelišči, prekajeno skušo ali svinjskim stroganovom z rdečimi paprikami.

Staviti bi si upali, da bi vsi malčki te imenitne jedi z veseljem zamenjali za skodelico mlečnega zdroba.