WILLIAM IN KATE

Razkrita velika kraljeva skrivnost

Sonči Nered Čebašek
13. 8. 2017, 13.00
Deli članek:

Ugibanja, ali bosta naslednja britanska kralj in kraljica kraljičin sin princ Charles in žena ali morda vnuk William in njegova soproga, so na Otoku že nekaj let najbolj vroča tema.

Profimedia
Princ William in Kate Middleton

Kako se o prihodnosti monarhije tudi ne bi na široko špekuliralo, saj je popolnoma jasno, da bo kraljica s svojimi enaindevetdesetimi leti prestol, krono in žezlo zanesljivo kaj kmalu predala naprej.

Vse znake, ki bi namigovali, v katero smer se kraljevi prestol nagiba – k sinu ali vnuku, Britanci seveda budno spremljajo in zadnji ukaz, ki ga je dala kraljica Elizabeta pred nekaj dnevi, je menda jasen znak, da bosta kralj in kraljica William in Kate.

NOVO PRAVILO

Britanska kraljeva družina namreč živi po številnih pravilih, ki jih navadni smrtniki morda ne bi mogli razumeti oziroma si ne bi mogli predstavljati takšnega življenja. Kljub temu pa je znano, da se mora celotna kraljeva družina podrejati ukazom kraljice Elizabete II., ki si je pred dnevi prav posebno prepoved omislila za princa Williama in vojvodinjo Kate. Dobila sta strog ukaz, ki pa je povezan z njuno prehrano.

Par po novem tako ne sme uživati morskih sadežev, saj tako preprečijo morebitno zastrupitev s hrano. Če sta v tujini, pa se morata oba izogibati manj pečenemu mesu in pa vodi iz pipe. Razlogi so enaki – preprečitev morebitne zastrupitve. 

VIR Z DVORA

Iz kraljeve palače pa je hkrati s sporočilom o novih pravilih prehranjevanja prispela tudi neuradna novica, zakaj se je kraljica odločila prestol prepustiti vnuku. »Kraljica je vse svoje življenje posvetila dinastiji Windsor in njenemu obstanku. Prišla pa je do spoznanja, da sta William in Kate mlada ter polna energije in tako najprimernejša, da v modernem svetu predstavljata monarhijo. Kot vedno kraljica gleda samo na to, kaj je dobro za monarhijo, in v mladih dveh vidi pač najustreznejša kandidata, da ugled dinastije Windsor, ki je zadnjih nekaj letih doživela precej negativnega, vrneta nazaj in ga še izboljšata,« je povedal vir iz palače.