Mobilna verzija
08:04 17. oktober 2017

Z ženo imata doma mali živalski vrt

Teja Pelko
3

Tako raper 6Pack čukur kot njegova žena Nika sta velika ljubitelja živali.

6pack Čukur, Oto in Ištvan

6pack Čukur, Oto in Ištvan Foto: Osebni arhiv

Stanovanje si delita s štirimi hišnimi ljubljenčki z zelo zanimivimi imeni: 13-letnim mačkom Otom, 10-letnim psom Spirom, petletnim psom Tončijem in 10-mesečnim mačkom Ištvanom.

»Vsa imena imajo neko zgodbo iz časa, ko sva jih dobila. Na primer, Oto je ime dobil po Otu Pestnerju, ker sem ga našel v studiu, ko sem snemal nekaj za Ota. Ko sva našla Ištvana, sva ravno obiskala Budimpešto, kjer je dosti Ištvanov,« nam je razkril glasbenik. Medtem ko sta mačka k njima prišla spontano oziroma sta ju rešila z ulice, pa sta psa izbrala sama. Odločila sta se za pasmo kitajski goli pes. »Zelo me je zanimala ta pasma, tako da sva po njenem ogledu takoj enega (Spira) peljala domov. Drugi, Tonči, je prišel kasneje, ker se nama je zdelo, da bi bilo fino, da ima Spiro družbo,« nam je povedal 6pack Čukur.

Nika Čukur, Spiro in Tonči

Nika Čukur, Spiro in Tonči Foto: Osebni arhiv

S človekovima najboljšima prijateljema sicer par nima zelo veliko dela. »Tako kot moraš pri drugih psih paziti na dlako, moraš pri kitajskem golem psu na kožo. Treba jih je mazati s kremo za sončenje, jih oblačiti ...« Nista pa ravno najbolj ubogljiva. »Včasih ubogata, včasih pa ne. Zelo nepredvidljiva pasma so, tako da ju imava na kratko, ker ljudje iz radovednosti dostikrat silijo vanju,« nam je pojasnil 6pack Čukur.

Sta pa psa poskrbela tudi za veliko stresnih, a tudi smešnih situacij. »Tončija smo iskali ves dan, ker je šel malo naokoli. Je bila cela facebook akcija. Našla sva ga s pomočjo živalske policije. Tonči pa je na snemanju Alfija malo držal za hlačnico, tako da je kar pestro,« nam je v smehu dejal raper, ki psa dostikrat vzame s sabo na pot, doma pa najraje uživata na vrtu in v poležavanju na kavču. Medtem ko je 6pack Čukur z obstoječim živalskim vrtom povsem zadovoljen, pa bi imela Nika, če bi jima to dopuščala čas in način življenja, celo posestvo živali, od mini ponijev do kozic.

Značke: 6packčukur , živali

Vaš prispevek