USPEŠNI

Skupaj zrasli in skupaj odrasli

Nejc Simšič
17. 7. 2017, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Plesna skupina Artifex, ki smo jo spoznali v šovu Slovenija ima talent, vsak dan piše zgodbe o vzponih in padcih. Zgodbe o zmagah, ljudeh in naukih. Vse s skupnim epilogom o uspehu.

Artifex
To je njihova zgodba o uspehu, ki jo pišejo še danes.

Začetek zgodbe Artifex sega v leto 2011, ko je sedem najstniških fantov (Jan Marolt, Tilen Jeras, Žan Jeršin, Aleš Trdin, Žiga Mlakar, Miha Furlan in Tadej Premk) po šovu Slovenija ima talent sanjalo o odprtju svoje plesne šole. To je njihova zgodba o uspehu, ki jo pišejo še danes. »Po uspešnem odprtju plesne šole Artifex, ki je odprla vrata tako plesnim kot preostalim umetnikom, zapolnila dvorane in začela polniti police s prvimi pokali, smo nadaljevali z uresničevanjem skupne vizije in plesno šolo spremenili v plesni studio. Z gorečo željo, da omogočimo treninge vsem, ki se želijo plesno izpopolniti in napredovati, smo zastavili sistem, kot ga poznajo v tujini.«

USPEŠNA SEZONA

Za njihovim plesnim studiem Artifex je neverjetna sezona, saj so s kar dvema skupinama, Led Motion in Anima, nastopili v šovu Slovenija ima talent, kjer so se uvrstili v finale, nastopali so na podelitvi medijskih nagrad Žarometi, kjer so naredili komad skupaj z Nipkejem in Trkajem ter postavili šov za nastop, organizirali so plesne produkcije z več kot 600 obiskovalci in ne nazadnje so konec junija postali državni prvaki v več kategorijah. »Vsak dan obrnemo nov list in skrbimo, da občutek nepremagljivosti ni odvisen od sreče na tekmovanju, temveč našega truda,« je še povedal Žan Jeršin.