Suzana Jakšič

Potepuške mačke in pse hrani vsak dan

Teja Pelko
14. 7. 2017, 20.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Resničnostna zvezdnica Suzana Jakšič je velika ljubiteljica živali. Če bi imela možnost in sredstva, bi imela živalski vrt ali zavetišče, ker veliko potuje, pa ne more imeti drugega kot mačko.

Osebni arhiv
Suzana vsak dan skrbi za kup potepuških muc.

Doma ima Suzana muca Packota in Lumpo, skrbi pa tudi za kup potepuških muc, ki jih hrani vsak dan. 

To počne tudi na službenih poteh v tujini. Po njenih opažanjih je za živali najlepše poskrbljeno v Turčiji, najslabše pa na Balkanu. »V Turčiji imajo v ulicah in parkih posodice z vodo in hrano za muce in kužke. Imajo tudi posebne zabojnike in razne krmilnice za kužke, muce in celo ptičke. To je res čudovito videti,« je navdušena Suzana.

Osebni arhiv
V Srbiji se je zvezdnici potepuški pes takole zahvalil za prejeto hrano.

Veliko slabše se živalim godi v državah nekdanje Jugoslavije. »Bosna in Srbija sta polni sestradanih potepuških psov in mačk, ki životarijo po ulicah in gozdovih. Vedno ko sem tam na poti, imam s sabo veliko hrane in jih hranim povsod, kamor pridem. Več kot toliko ne morem pomagati,« nam je z žalostnim glasom povedala Suzana. 

Simpatična Primorka vsem lastnikom živali na srce polaga naslednje: »Poskrbite, da imajo v teh dneh peklenske vročine živali na volj vsaj vodo in senco, če že ne hrane. Nikoli jih ne puščajte v avtu! Poskusite vi obleči volnen pulover in sedeti v razbeljenem avtu! Ne zapuščajte psov, ko zrastejo in niso več igrača vašim otrokom ali pa morate na dopust. Žival vam bo, kljub vaši ne-skrbi, vračala neizmerno ljubezen, ki je ni zmožen noben človek!«

Osebni arhiv
Primorka s svojim Packotom.