PRAVO IME

Gredič v lasti Simona Simčiča

Nejc Simšič
14. 7. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Da je priimek Simčič v Goriških brdih zelo pogost, priča tudi zgodba o Grediču, in zdaj razkrivamo njegovega pravega lastnika. Nov veter v slavni dvorec prinaša Simon Simčič z Domačije Medot.

Manuel Kovšca
Pravo ime lastnika Grediča je Simon Simčič, znani vinar iz Goriških brd.

Da imena članov družin Simčič iz Goriških brd večkrat zamenjujejo, so doživeli tudi pri razkritju novega lastnika slavnega dvorca Gredič, ki se bohoti tudi v priljubljeni seriji Ena žlahtna štorija.

Simčičevi z Domačije Medot že leta uspešno krmarijo med odličnimi slovenskimi vini, kjer družinsko zgodbo v Sloveniji vodi Simon Simčič.

V ekskluzivnem članku o novih lastnikih Grediča, ki so prinesli zadovoljstvo med zaposlene in krajane, je prišlo do neljube napake, ko smo zapisali, da je nov lastnik Marjan Simčič. Pravi lastnik in tisti, ki bo dvorcu Gredič prinesel nov veter, je znani vinar iz Goriških brd, ki ga najbolj poznamo po izbranih peninah Medot, Simon Simčič.

Vinarji od leta 1882

Pradeda Metoda Simčiča je nasledil Zvonimir Simčič, nato Igor Simčič in zdaj poslanstvo nadaljuje Simon Simčič.

»Res je, da je v Goriških brdih več odličnih vinarskih družin s priimkom Simčič. In novemu lastniku Grediča je ime Simon Simčič. Dvorec Gredič v Ceglem je namreč kupila družba v lasti znane briške vinarske družine z Domačije Medot Igorja Simčiča, ki jo vodi njegov sin Simon Simčič. Prvi večji dogodek za javnost pripravljamo v Grediču septembra, ko bomo tudi več povedali o načrtih, so pa vseskozi tako hotel kot restavracija in vinoteka odprti,« so sporočili z Grediča. Znameniti briški vinarji tako vstopajo v svet kulinarike in hotelirstva, po podatkih sodeč so tudi solastniki hotela San Martin v Brdih, širijo pa tudi domačijo Medot, ki bo v novem obsegu vrata odprla prihodnje leto.