Zabava

Življenje mu doma lepša mačka Meggie

Teja Pelko
18. 6. 2017, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Maneken in pevec ima zelo rad živali. Nima pa ravno velike sreče z njimi.

osebni arhiv
Matjaž Kumelj in Meggie

Trenutno ima doma muco po imenu Meggie. Stara je dobro leto dni in je prva mačka pri hiši. Pred tem je imel dva mačkona, oba pa sta slišala na ime Mike.

Za muco se je odločil po tem, ko mu je prejšnji muc izginil neznano kam. »Morda so bili na delu nepridipravi ali pa se je zgodilo bog ve kaj. Z mami nisva dolgo zdržala brez. Našel sem jo prek prijateljice na facebooku in sva jo šla iskat čisto 'blizu'. Iz Novega mesta v Portorož. (smeh) Imeli smo super izlet, za ime pa se nismo mogli odločiti, zato sem povprašal svoje oboževalce na facebooku. Predlogov je bilo ogromno, eden izmed njih je bil Meggie!« nam je razkril Matjaž Kumelj.

Matjaž je muco dobil v dar, nad njo pa je naravnost navdušen. »Zdi se mi, da zna vse razen govoriti. (smeh) Veliko se z njo ukvarjamo, zato pa tudi veliko ve. Res ni lepšega, kot ko prideš domov in čuti, da te nekaj časa ni bilo, te pozdravi, se naje in zaspi,« nam je povedal Novomeščan.

Ivan Bliznetsov
Meggie nima rodovnika, je pa mešanka z maine coonom, vsaj tako Matjaž domneva po ušesih ter puhasti in daljši dlaki.

MEGGIE JE ZELO PAMETNA

Skrb za Meggie sicer Matjažu ne vzame veliko časa. »V hiši ima na voljo vse, kar potrebuje, seveda pa gre tudi ven, kar se mi zdi prav, sploh če je lepo vreme, da se naužije zraka. Po navadi smo morali pogosto menjati vodo, zdaj pa niti to ne več. Meggie pokliče in takrat vemo, da ji je treba odpreti pipo na umivalniku, da pije iz nje,« nam je zaupal Kumelj. Tudi sicer je po njegovih besedah zelo »brihtna«. »Zelo dobro ve, kaj ji povemo, in načeloma uboga. Težko jo je navaditi le na to, kje je njen prostor za počitek. Takšne pač so mačke. Enkrat je to na kavču, drugič na teniskah, tretjič na kupu opranih cunj ... Najbolj hudo je bilo, ko je bila še majhna in je skočila na usnjen stol oziroma kavč in praskala ter tudi kdaj kaj uničila. Prijetno ni bilo niti, ko je prinesla pokazat kakšno miško, in to naravnost v hišo! A tako mačka želi pokazati, da je pridna in lovi,« se zaveda Matjaž.

Ivan Bliznetsov
Kumelj je dal muco sterilizirati, tudi zato, ker je takšna mačka veliko bolj zdrava in manj dovzetna za bolezni.