Mobilna verzija
22:31 23. oktober 2017

Ljubezen okronala z veliko TV-poroko

am
0 Posodobljeno: 10:03 / 09.8.2017

V dolini svetega Janeza Krstnika, med skrivnostnimi zidovi Žičke kartuzije, ki velja za kulturni spomenik državnega pomena, sta se na TV-poroki konec preteklega tedna poročila Karin Lazar in Urban Žertek.

TV-poroka 2017 - 1

Karin Lazar in Urban Žertek Foto: Janez Kotar

Na poroko sta se pripravljala dober mesec dni. TV-poroka se je letos zgodila na prostem, med ostanki samostana, na kraju, kamor je po legendi ustanovitelja Žičke kartuzije, Otokarja III., pripeljala bela košuta, tam pa se mu je razodel sveti Janez Krstnik in mu naročil, naj na tem mestu pozida samostan.

TV-poroka 2017 - 2

Helena Blagne Foto: Janez Kotar

Karin in Urbana je letos poročila nekdanja televizijka, zdaj komunikacijska trenerka, svetovalka in mediatorka Saša Einsiedler, ki je bila posebej za to priložnost pooblaščena za enkratno sklenitev zakonske zveze. Saša Einsiedler je v akciji TV-poroka sicer sodelovala kot stalna komentatorka v studiu oddaje Dobro jutro. Pridružila pa se je že vrsti znanih Slovenk, ki so se preizkusile v vlogi pooblaščenke za sklenitev zakonske zveze; pred njo je ta čast pripadla Mojci Mavec in Zvezdani Mlakar.

TV-poroka 2017 - 3

Nuša Derenda Foto: Janez Kotar

POROČNO SLAVJE

Obredu je sledilo razigrano poročno slavje, ki je trajalo do zgodnjih jutranjih ur in je bilo polno presenečenj. Takoj po obredu so gospo in gospoda Žertek presenetili Čuki, rajanje pa se je nadaljevalo pod šotorom v gostilni Gastuž. Mladoporočencema sta zapela še Dejan Vunjak in klapa Skala z Darjo Gajšek, do zgodnjih jutranjih ur pa je svate zabavala skupina Črna mačka.

TV-poroka 2017 - 4

Karin Lazar in Urban Žertek Foto: Janez Kotar

Vaš prispevek