Vremenarka rešila konja

"Vsak dan sem v štali, umazana, a srečna"

Nejc Simšič
19. 4. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Seksi vremenarka Pia Škofic je priznala, da je konj Unsil njena odrešitev. »Kot bi padel z neba. Bila je ljubezen na prvi pogled!« je o svojem 15 let starem konju povedala lepotička.

osebni arhiv
»Unsil mi je padel z neba in presrečna sem, da lahko skrbim zanj.«

Rojstni dan
Unsil je 11. aprila praznoval svoj 15. rojstni dan, zato mu je pripravila posebno darilo. »Kilo jabolk, kilo korenja in ogromno moje ljubezni, pa je bilo veselje zanj nepopisno!«

Čeprav vsi mislijo, da je seksi vremenarka s Planet TV ves čas videti, kot jo poznajo s televizije, je v resnica čisto drugačna. »Vsak dan sem v štali, umazana od blata, a srečna,« je povedala Pia, ki je pred kratkim v najem vzela konja Unsila.

»Lahko rečem, da sem ga kar malo rešila. Ko sem ga prvič videla, je bil ves shiran, a bila je ljubezen na prvi pogled. Unsil mi je padel z neba in presrečna sem, da lahko skrbim zanj, saj je zelo srčen in terapevtski konj,« je priznala Pia, sicer diplomirana psihologinja.

Terapevtski konj

Stik z naravo je bistvo
Pia je v jahaški svet prišla, ko se je preselila na obrobje Ljubljane: »Uresničila sem dolgoletno željo in zdaj sem ves čas v konjeniškem klubu Pip.«

»Preden sem ga dobila jaz, je bila njegova lastnica družina, ki je imela punčko s paraliziranimi nogami, kar pomeni, da je Unsil resnično srčen, saj je imel terapevtsko vlogo! In to poslanstvo bom nadaljevala, saj me psihologija konjev še kako zanima. Vstopila sem v neznan svet, tako da sem zelo zagreta, da ga spoznam. In verjamem, da bo Unsil še naprej terapevt, kot se šika,« je dejala presrečna Pia.