Ples

Vadita tudi po pet ur na dan, vsak dan v tednu

Teja Pelko
19. 3. 2017, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Uradno drugi najlepši moški na svetu in član narodnozabavnega ansambla Aufbiks se je za sodelovanje v šovu odločil zaradi nove izkušnje in želje po nečem novem.

Miro Majcen / POP TV
Miha Dragoš in Valeriya zvezde plešejo

V prvi oddaji se je Miha predstavil s hitrim latinskoameriškim plesom jive, to nedeljo pa ga čaka bolj umirjeni standardni ples.

S katerim izmed standardnih plesov se bo predstavil, mora sicer ostati skrivnost vse do oddaje, se pa nanj s soplesalko Valeriyo pripravlja vse od ponedeljka. Oba sta namreč velika perfekcionista, kar jima povzroča tudi največ preglavic. »Največ težav nama povzročata perfektna izvedba in tehnika osnovnih elementov, ker oba teživa k popolnosti, ki pa je v tako kratkem času težko dosegljiva,« nam je razkril Miha. Z Valeriyo zato vadita tudi po pet ur na dan vsak dan v tednu. Pred samim nastopom sicer ne forsirata in poskušata delati samo na ponovitvah, da se točka utrdi.

S soplesalko je Dragoš zelo zadovoljen. »Valeriya je stroga z razlogom in všeč mi je, da ne varčuje s komentarji in popravki glede taktike in tehnike plesa. Velikokrat jo prosim, ali mi lahko še enkrat pokaže določene gibe, in potem poskušam s počasnim ponavljanjem ponoviti gib. To je moj način učenja. Zato sem vesel, da je Valeriya potrpežljiva in ji ni težko tudi stokrat pokazati istega giba,« soplesalke ne more prehvaliti mister Slovenije 2011. Zapriseženi športnik tudi sicer zelo rad pleše. »Največkrat plešem kar doma, ko nezavedno pojem in hkrati ustvarjam različne gibe,« pravi. Plesnih korakov pa se je učil samo v srednji šoli, ko je hodil na ure plesa pod mentorstvom takratne učiteljice biologije Zorke Potisk. »Imeli smo se super,« se spominja Kočevar.

V ŠOV ZARADI NOVE IZKUŠNJE

Miha se je za sodelovanje v šovu odločil zaradi nove izkušnje in želje po nečem novem. Na samo oddajo se (razen v okviru šova) ni čisto nič posebej pripravljal, česar mu, ker je skoraj vsak dan telesno dejaven, tudi ni bilo treba. Izkušnjo iz prve oddaje nam je opisal kot zabavno in sproščeno, čeprav sta bila ples in koreografija zelo naporna. Da bo projekt tako naporen, je sicer po tihem pričakoval, kljub temu pa se ob njem zelo zabava. Kritike sodnikov ga niso prizadele, se pa z njimi ne strinja v celoti. »Mislim, da so sodniki dobro ocenjevali. A sem imel pomisleke glede komentarja o kondiciji, saj na odru nisem imel občutka utrujenosti,« nam je razkril Dragoš.

PESTI ZANJ NAJBOLJ STISKA ZAROČENKA

Čeprav Kočevarju sodelovanje v šovu jemlje zelo veliko časa, kakšnih večjih težav s prilagajanjem svojega urnika vsaj do zdaj ni imel. »Imam zelo dobro podporo zaročenke Tine in preostalih družinskih članov. Tudi ekipa Pop TV je zelo prilagodljiva in vedno najdemo kompromis,« nam je za konec razkril Miha.