Intervju

Simpatičen mladenič, ki osvaja srca gledalk

Nejc Simšič
19. 3. 2017, 17.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V novi družinsko humoristični seriji Česnovi v vlogi najstarejšega brata Klemna navdušuje igralec Boris Lieber, ki so ga gledalke in gledalci hitro vzeli za svojega idola.

Mare Vavpotič
Boris Lieber je nov obraz na medijski sceni, ki vas bo zagotovo v trenutku osvojil.

Talentiran, sproščen in vedno nasmejan mladenič Boris Lieber je član nove televizijske družine, ki jo sestavljajo igralci Gaber Trseglav, Iva Babić, Anže Gorenc, Kristjan Glavan, Vesna Ponorac in Ana Lu Lamut. Česnovi so nam odprli vrata svojega doma, studia v VPK, kjer nam je Boris zaupal nekaj podrobnosti …

Kako bi sam sebe na kratko predstavil? 

Sem najstnik, mladenič na pragu polnoletnosti, dijak tretjega letnika gimnazije, moja želja pa je, da bi v nadaljevanju študiral igro ali psihosocialne vede nekje v tujini. Že nekaj časa hodim na avdicije in različne kastinge, ne nazadnje sem dobil prvo veliko vlogo, ki upam, da ne bo tudi zadnja.

Uživaš v igranju?

Da, absolutno so mi všeč občutki, ki me preplavijo ob različnih dogajanjih in scenah, ki jih odigram.

Kako podobna sta si tvoj lik in ti zasebno? 

Mislim, da sta si Boris in Klemen v veliko pogledih podobna. Recimo v izkušnjah v ljubezenskem življenju, v katerem sem tudi jaz včasih negotov in se mi zdi, da nobeno dekle ni pravo zame. Tudi glede funkcioniranja v družinskem krogu obstajajo vzporednice. Poleg tega tako kot Klemen uživam v svobodomiselni umetnosti in aktivnem športu.

Mare Vavpotič
Televizijska družina Česnovi na Planet TV

Serija se je sicer šele začela predvajati, a vseeno, kakšni so prvi odzivi prijateljev, družine?

Serija se je res šele začela predvajati, vendar mislim, da je bila moja družina name ponosna že veliko prej. Tudi moja babi je bila precej bolj neučakana in napeta kot po navadi. Po predvajani prvi epizodi sem dobil kar nekaj čestitk iz najožjega kroga prijateljev.

Iskreno, zaradi serije dekleta že norijo za tabo? 

Težko odgovorim na to, ker zadnje tedne nisem videl noreti nikogar drugega kot producentke. (smeh) Lahko pa rečem, da se moj instagram profil redno osvežuje z novimi »sledilci«. (smeh)

Si samski ali zaseden? 

Trenutno sem precej zaseden, če pa odgovorim na zastavljeno vprašanje: sem samski.

Se vidiš kot nekakšen mladostniški zvezdnik? Te ljudje že ustavijo na cesti, prepoznajo?

Ne, daleč od tega. Iskreno, mislim, da je izraz zvezdnik precej omejen. Rad vidim, da so ljudje v moji družbi sproščeni in odprtih glav ter seveda to, da imajo dobro energijo.

Kako si se ujel s soigralci? 

S svojo televizijsko družino, torej Česnovimi, sem se odlično ujel. Igralska zasedba se je že povezala v pravo skupnost, pred in za kamerami.

Mare Vavpotič
Boris, ki v seriji igra najstarejšega brata Klemna, v družbi soigralke Vesne, s katero se je dobro ujel.

Na snemanju deluješ kot pravi veliki brat svojima soigralcema? Si tudi sicer tako skrben in znaš z otroki?

Težko bi rekel, da sem skrben in da znam z njimi, ker je moj resnični brat le dve leti mlajši od mene, tako da sva oba že zrela. Verjamem pa, da mi bo odnos s televizijskima bratcema v veliko pomoč pri mlajših bratrancih in sestričnah.

Kako si se ujel z Vesno, ki igra Evo? V seriji gre za neko posebno naklonjenost, kaj pa v resnici? 

Z Vesno sva se, vsaj z moje strani, super ujela. Ima odlično energijo in je pozitivno dekle. Seveda si morava zaupati, da lahko odigrava zgodbo, sicer pa imata Klemen in Eva v seriji predvsem bratsko-sestrski odnos, čeprav se na eni strani zaneti plamen.