"Harrymanija"

FOTO: Čakali so ure, da so se Harryja dotaknili

sn
26. 2. 2017, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Napovedani obisk princa Harryja (32) v Gatesheadu je povzročil pravo romanje Angležev na ulice, za katere se je vedelo, da bo nanje stopila kraljeva noga.

Profimedia
Med ljudmi se je princ zadržal dlje, kot je predvideval urnik.

Obisk je bil sicer le eden izmed mnogih sestankov v zvezi z njegovimi dobrodelnimi prizadevanji za boljše duševno zdravje.

V akciji Skupaj za duševno zdravje je pokrovitelj skupaj z bratom, princem Williamom, in svakinjo, vojvodinjo Kate, in njihova ideja je bila, da čim bolj propagirajo šport, ki se jim zdi najboljše zdravilo za um. V okviru teh prizadevanj bodo tudi izpeljali londonski maraton, ki so ga pred časom propagirali tako, da so vsi trije na stadionu tekli.

Profimedia
Za športnike je Harry, ki je znan po izjemni fizični kondiciji, svetel vzor.

Naredil zamudo

V Civic centru se je tokrat dobil s svojo zadnjo pridobitvijo – novima ambasadorjema projekta Stevom Cramom in Jonathanom Edwardsom, dvema izmed najuspešnejših britanskih atletov vseh časov. Športnika sta v svojem nagovoru povedala približno enako: da sta k akciji pristopila predvsem zaradi princa in njegovih iskrenih prizadevanj za dobrobit vseh ljudi.

Podobno kot onadva očitno misli na tisoče Britancev, saj so se ob ograjah, ki so zavarovale prinčev mimohod, množično gnetli, nekateri so svoje mesto v prvi vrsti zavzeli že štiri ure pred napovedanim prihodom.

Profimedia
Mame so svoje otroke dvigovale čez ograjo, da jih je princ lahko pobožal.

Nekateri so imeli zanj pripravljene šopke cvetja, drugi so se ovili v angleško zastavo, opaziti pa je bilo tudi fotografije njegove pokojne mame, princese Diane.

Harry se svojim oboževalcem ni izneveril, poskušal se je rokovati s čim več ljudmi, z največjimi srečneži je celo malce poklepetal. Zaradi sprejema, ki ni bil pričakovan v takšni obliki, se je potek dogajanja zavlekel za dobre pol ure, kar redoljubnih Britancem običajno ni pogodu, a princa zaradi netočnosti pač niso grajali.

Profimedia
Oboževalke so Harryju prinesle tudi cvetje.