Pesem Evrovizije

Hrvati že izbrali, pri nas danes prvi predizbor

D. B.
17. 2. 2017, 12.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Hrvate bo na glasbenem tekmovanju za Pesem Evrovizije predstavljal Jacques Houdek, je odločilo programsko vodstvo Hrvaške radiotelevizije (HRT).

Profimedia
Hrvati so že izbrali izvajalca, ki bo nastopil na Pesmi Evrovizije, pri nas bo danes zvečer potekal prvi predizbor.

Pesmi, s katero se bo Jacques Houdek predstavil na Evroviziji, sicer hrvaški javnosti še niso predstavili, a se bo to po poročanju hrvaškega Dnevnika zgodilo v naslednjih desetih dnevih. »Je pop pesem, ki naj bi imela nekatere elemente opere,« še navaja omenjeni spletni portal. 

»Zelo sem srečen in se zahvaljujem Hrvaški radioteleviziji za zaupanje. Biti predstavnik Republike Hrvaške na izboru za Pesem Evrovizije je zame velika čast in hvaležen sem za priložnost, da z glasbo predstavljam svojo domovino na glasbeni olimpijadi, ki jo bo že 62. spremljala vsa Evropa, pa tudi svet,« je za 24sata dejal 35-letni Houdek. Še vedno ostaja vprašanje, ali bo, kot si želi Jacques, z njim nastopila tudi priljubljena zasedba 2Cellos.

Jacques je sicer že šestkrat nastopil na Dori - hrvaškem galsbenem izboru za Pesem Evrovizije. V sedmo mu je vendarle uspelo, še pišejo hrvaški mediji.