Družinski kviz 2 na 2

TV voditelja odkrito o spanju in bradi, brez katere ne gre!

D. B.
17. 2. 2017, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Boštjan Klun da nase, kar mu prinesejo, Žiga Gombač pa bi svojo brado kar pogrešal, če bi jo moral dati stran. To sta voditelja novega družinskega kviza 2 na 2, ki prihaja na Planet TV.

Planet TV
Kviz z voditeljema Žigo Gombačem (na fotografiji levo) in Boštjanom Klunom si lahko prvič ogledate 20. februarja na Planet TV.

Vodili boste družinski kviz, ste sicer družinski človek? 
Boštjan: Za družinskega človeka te naredi vzgoja in, poleg morebitne poroke, starševstvo. Ob vsem naštetem lahko narišem kljukice, zlasti pri otrocih pa vsakodnevno vidiš, kako družina deluje in kaj je potrebno popraviti. Res smo radi skupaj in, če moram kdaj prespati drugje, mi zna oddaljenost kar "fajn" kvariti razpoloženje. 

Kako pa je Žiga vaša družina sprejela odločitev, da boste voditelj kviza? 
Žiga: Ko se lotim kakšnega novega izziva, me vselej podprejo in mi stojijo ob strani. So kar navajeni, da sem stalno na “sto koncev“ in razumejo, da bodo moji naslednji dnevi precej obremenjeni. A hkrati so veseli zame, ker vidijo, da uživam in da mi dogaja. Z eno besedo, no dvema - podpirajo me. 

Sta sicer ljubitelja kvizov? 
Žiga: Kvizi so mi od nekdaj zelo všeč. Kot otrok sem zelo rad gledal italijanske kvize, pa legendarne Brojke i slova, kasneje domala vse kvize domače produkcije. Všeč mi je nepredvidljivost formata, nikoli ne veš, kdo bo zmagal. Hkrati se kot gledalec lahko preizkusiš tudi sam. In tako hitro mine ura, ne da bi opazil. Ura, v kateri si treniral in kravžljal svoje možgančke. 

Žiga: "Kot otrok sem zelo rad gledal italijanske kvize, pa legendarne Brojke i slova, kasneje domala vse kvize domače produkcije."

Boštjan: Ko spremljam kvize, me morajo potegniti vase, šele potem razmišljam, kaj me je navdušilo za gledanje. Včasih me kupijo z igrami, včasih z vodenjem, včasih z interakcijo med voditeljem in tekmovalci. Nisem model idealnega gledalca, ker, ob življenjskem ritmu, časa hitro zmanjka za TV, zato še toliko bolj iščem kombinacijo vsega naštetega. Ko jo dobim, potem tudi rešujem in pogosto tudi vem rešitve.

Za televizijskega voditelja je videz zelo pomemben. Kako skrbita za svoj videz? 
Žiga: Se strinjam. Treba je biti urejen in fit. Sam sem tekač, najraje tečem po gorah in več ur skupaj, postava se na takšen način nekako ureja sama od sebe. No, skoraj. Malce je treba paziti tudi na prehrano in tu imam še precej rezerve. Gibanje obnavlja energijo posameznika, ostri misel, zato skušam teči čim večkrat. In tukaj je tudi moja brada, ki jo imam zelo rad. Tudi ta zahteva skrb in nego. Sčasoma sem osvojil kako se reči streže in moram priznati, da bi jo pogrešal, če bi jo moral dati stran. 

Planet TV

Boštjan: Videz je zagotovo ena zadnjih prioritet na Klunovi listi. Sem všečnega videza ali ne ... mah, vsake oči imajo svojega malarja in, če tega nisi razumel v otroštvu in si zamudil to spoznanje v puberteti, potem ti ni pomoči. Verjemite, nemalo takih, obsedenih z videzom in obremenjenih z zapisi o njih sem spoznal in prav vsak se mi smili. Pred začetkom snemanja in nujnega obiska frizerja, me Mano ni videl skoraj eno leto! Dokler ne gre za klasično obleko, dam nase malodane, kar mi prinesejo! Mene skrbi za zdravje in odvečne kilograme. Ko se jih nabere nekaj preveč ali zato, da jih ni pretirano preveč, obujem športne copate ali vpnem kolesarske čevlje, potem pa v gibanje.

Boštjan: "Verjemite, nemalo takih, obsedenih z videzom in obremenjenih z zapisi o njih sem spoznal in prav vsak se mi smili."

Katere veščine mora voditelj kviza obvladati in zakaj? 
Žiga: Podobno kot tekmovalci morava tudi midva obvladati hitro razmišljanje, računanje, predvidevanje, prepoznavanje, odzivanje … V studiu sva gostitelja in razsodnika obenem. Natančno morava poznati pravila, da gre vse tako, kot mora iti. In na obrazu mora biti nasmeh. Težave vsakdana morajo ostati zunaj studia. 

Ste se že prej poznala? 
Žiga: Boštjana prej nisem poznal. Mislim, da sva vedela drug za drugega, nisva pa se srečala. In škoda, da se nisva. Gre za človeka, ki je natančen in marljiv. Ima več voditeljskih izkušenj kot jaz in brez težav jih deli z menoj. To je lepa vrednota. Je tudi predan družinski človek, kar je velik plus, pripravljen je za hece, ko v studiu pade energija in zbranost. Skratka dobro ga je imeti ob sebi.