Slovenske medijske nagrade

Kaj bosta 26. februarja skupaj počela Borut Pahor in Jan Plestenjak?

K.M.
16. 2. 2017, 15.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Še dober teden nas loči do podelitve novih slovenskih nagrad na področju medijev, žarometov.

Jan Plestenjak bo eden izmed nastopajočih.

Vabilu organizatorjev podelitve, reviji Vklop in medijski skupini Media24,  se je že odzval predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor, ki bo v nedeljo, 26. februarja podelil nagrado za medijsko legendo.

Žarometi so nagrade tistim, ki so bili v preteklem letu v medijih najbolj obsijani in opaženi s strani gledalcev in poslušalcev, medijskih ustvarjalcev, poznavalcev in strokovnjakov. 24 članov strokovne žirije je s točkovanjem določilo, kdo je deset najboljših na področju glasbe, filma in igra ter televizije. Prav tako pa je končno odločitev, kdo bo prejel žaromet za družbeno odgovorni projekt leta in najbolj čislanega – za medijsko legendo; sprejelo uredništvo revije Vklop.

Znani pa sta tudi že prvi dve glasbeni točki večera. Nominiranec za žaromet v kategoriji »glas leta« Jan Plestenjak, ljubljenec slovenskih deklet in eden najbolj priljubljenih slovenskih pevcev vseh časov, se bo predstavil v popolnoma drugačni luči, ki je do zdaj pri njemu še nismo bili vajeni. Oder pa bo zasedel še en nominiranec za »glas leta« in sicer vse bolj priljubljeni raper Nipke, ki je posebej za to priložnost združil moči s kolegom Trkajem, producentom Damjanom Jovičem, ki se uveljavlja tudi onstran naših meja, za piko na i pa se jim bodo na odru pridružili še državni, evropski in svetovni prvaki v hip-hopu, plesna skupina The Artifex. 

Nove nagrade, novi kipci – tako kot sama prireditev bodo tudi kipci, ki jih bodo prejeli dobitniki žarometov, vizualni presežek, saj gre za ročno in unikatno delo izpod rok Ivane Potočnik iz Steklarne Rogaška.

Neposredni TV-prenos podelitve žarometov si boste lahko ogledali na 1. programu TV Slovenija v nedeljo, 26. februarja 2017, ob 20.30.