Emi Nikočević

FOTO: Na Češkem je vodo zamenjal za pivo

Teja Pelko
16. 2. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Resničnostni zvezdnik se je nedavno mudil v Pragi. Tam je obiskal prijatelja Pascala, ki se je (znova) izkazal za izvrstnega gostitelja.

osebni arhiv
Nikočević je češko prestolnico obiskal že četrtič.

Emi je 12. februarja dopolnil 25 let. Za rojstni dan je prijatelje povabil na bovling, ti pa so mu ob tem izpolnili dve veliki želji – poklonili so mu namreč bon za skok s padalom in za bungee jumping.

Emi je po dveh mesecih doma komaj čakal na vnovično pot zunaj Slovenije. Tokrat se je odpravil v češko prestolnico, v kateri je sicer že bil.

»Prago sem zdaj obiskal že četrtič, tretjič zapored pa sem ob tem bival pri prijatelju Pascalu. Ta se je spet izkazal za izvrstnega gostitelja. Vsako jutro sem imel zajtrk na mizi, poskrbel pa je tudi za vodene oglede, tako da sem se imel veliko bolje kot v hotelu s petimi zvezdicami,« nam je povedal Nikočević.

Prago prečesal po dolgem in počez

osebni arhiv
Nikočević je po češki prestolnici vsak dan prehodil 10 kilometrov.

Nikočević pravi, da je Praga bolj moderna od Ljubljane, v gostilnah in restavracijah pa imajo nižje cene. So pa natakarji tam večinoma počasni in brez življenja. Po njegovih opažanjih se Čehi precej razlikujejo od nas. So manj gostoljubni, všeč pa mu je, da ne opravljajo.

Prago torej resničnostni zvezdnik že kar dobro pozna, zato nekih pretiranih ogledov ni imel v načrtu, si je pa kljub temu spet ogledal kar nekaj kulturnih znamenitosti. Na dan je tako povprečno prehodil 10 kilometrov, preostali čas pa je presedel v gostilnah in diskotekah. V teh dopustniških dneh je vodo zamenjal za pivo. Razlog? »Pivo je v gostilnah skoraj pol cenejše od kave ali vode. Pa še veliko različnih znamk in okusov je na voljo,« nam je razkril Emi. Prijateljem je kupil razglednice, za ceno poštnine pa je raje spil pivo in becherovko. Nekatere je osrečil tudi s pločevinko piva.

To potovanje bo Emiju najbolj ostalo v spominu po tem, da sta se s prijateljem v diskoteki »nalepila« na džuboks ter vrtela slovenske in srbske pesmi. Med drugim sta našla in zavrtela pesmi Alenke Gotar, Tanje Ribič, Cece, Lepe Brene in Dragane Mirković.