Kaj se ji je zgodilo

Miša Molk slovo Tine Maze označila za klavrno

J.P.
12. 1. 2017, 11.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Smučarska kariera Tine Maze in njen domnevni konec še vedno burita duhove. Oglasila se je tudi Miša Molk.

M24.si
Miša Molk: »Želimo izpasti kar se da dobro, naštimamo si plan a, b, in c, in kalkuliramo, kateri bi bil za nas najboljši.«

Svoje misli o slovesu Tine Maze je strnila v zapis, ki ga je objavila na svojem facebook profilu. 'Lisičje slovo', mu je dala naslov Miša Molk.

Slovencem primanjkuje ponosa, piše, »ker smo vzgojeni k skromnosti. Če že ne mi, pa se nekje v nas prebudi gen ponižnosti«. Ponos ni del slovenskega značaja, po mnenju Molkove more biti bodisi sprovociran bodisi izzvan. Pri tem pridejo prav žaljivke, nezaupanje, sumi in napadi.

Poleg pomanjkanja ponosa je izpostavila še eno slovensko značilnost: ne znamo se poslavljati. »Želimo izpasti kar se da dobro, naštimamo si plan a, b, in c, in kalkuliramo, kateri bi bil za nas najboljši. Pa naj si gre za povsem intimne odnose, ali pa za slovo od slave in uspehov. V obeh primerih v lastni stiski vlečemo podaljške, iz katerih želimo še kaj iztržiti, ne da bi ob tem očividcem ušla iz spomina naša najboljša podoba. Točno to se je zgodilo naši Tini. Težava s slovesom. Preveč konceptov. Klavrno slovo,« je še zapisala Molkova.

Celoten zapis si lahko preberete spodaj.