Ločitev

Preobrat: Angelina Jolie in Brad Pitt presenetila z odločitvijo!

D. B.
10. 1. 2017, 16.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Priljubljena igralca sta dosegla dogovor. Ločitev ne bo javna - razsojal bo zasebni sodnik.

Profimedia

Angelina Jolie in Brad Pitt sta se odločila, da bosta podrobnosti v zvezi z ločitvijo obdržala zase s pomočjo zasebnega sodnika, piše The Guardian. Na ta način želita ohraniti zasebnost in vse postopke, dokumente in odločitve v zvezi s postopkom skriti pred očmi javnosti.

Angažiranje zasebnega sodnika je pogosta praksa slavnih in bogatih v ZDA, saj ima številne prednosti – poleg zagotovljene zasebnosti tudi krajša čakalne dobe za obravnave ter zmanjšuje sodne stroške dolgotrajnih procesov. 

"Obe stranki sta podpisali dogovor, s katerim bosta ohranili pravico do zasebnosti. Angažirala sta zasebnega sodnika, da bi sprejel vse zakonske odločitve in pomagala pri hitrem reševanju vseh preostalih stvari. Strinjala sta se, da bosta delovala v skupno dobro družine," je navedeno v njuni izjavi.

To je prva skupna izjava Brada in Angeline po tem, ko je Joliejeva septembra lani vložila zahtevo za ločitev. Igralca sta se zato odločila, ker so se podrobnosti v zvezi z ločitvenim postopkom, ki je potekal na državnem sodišču, že večkrat znašle v ameriških tabloidih. 

Angažiranje zasebnega sodnika je pogosta praksa slavnih in bogatih v ZDA, saj ima številne prednosti – poleg zagotovljene zasebnosti krajša čakalne dobe za obravnave ter zmanjšuje sodne stroške dolgotrajnih procesov. Zasebni sodnik obe stranki v sodnem postopku spodbuja k dogovoru, a če tega ne dosežeta, sam odloči, komu bo dal prav.