Pregled leta

Največ zvezdniških porok je bilo meseca julija

Teja Pelko
24. 12. 2016, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V iztekajočem se letu se je od samskega stanu poslovilo kar nekaj zvezdnikov.

Arhiv Zvezde
Nina Osenar in Dejan Kontrec.

Poročni zvonovi so bili od februarja do septembra. Pri nekaterih tudi po 25 letih zveze. 

Februar

Februarja sta v Barceloni večletno zvezo s poroko zapečatila nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Jaka Lakovič in Helena Boada. Dvaindvajsetega aprila je v zakonski stan vstopil deskar na snegu Rok Marguč. Svoji izbranki Tini Zavšek je po štirih letih življenja na koruzi večni da dahnil na Rogli.

Na prav poseben način sta svojo zvezo, ki traja od julija lani, letos okronala voditeljica Nina Osenar, in njen srčni izbranec, nekdanji hokejist in sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec. Na roki sta si dala vtetovirati enaki tetovaži (slona). 

Maj

Mesec ljubezni je bil usoden za tri slovenske zvezdnike. Sedmega maja sta si večno zvestobo na sečoveljskih solinah obljubila igralec Boris Cavazza in šefinja državnega protokola Ksenija Benedetti. Osmega maja sta se vzela Ivana in Aleš, ki smo ju spoznali v oddaji Bitka parov. Civilno sta se poročila na gradu v Sevnici, cerkveno pa na Kostanjevici ob Krki. Slavje se je nadaljevalo v Kumrovcu na Hrvaškem. V Istri v vinski kleti Rodica pa sta večni da dahnila nekdanja manekenka in model Slovenije Urška Zorko in jadralec Mitja Kosmina.

Junij

Junija je pred oltar stopilo pet znanih Slovencev in Slovenk. Enajstega junija je po več kot desetih letih zveze in dveh otrokih v Zgornji Kungoti na najbolj množični poroki v zgodovini kraja, na kateri se je hkrati poročilo kar pet parov, svoji izbranki Tini obljubil večno zvestobo baritonist Jaki Jurgec. Istega dne je usodni da svojemu izbrancu Tomažu v Veroni dahnila mis Slovenije 2011 Lana Mahnič Jekoš, ki bo v kratkem postala tudi mamica deklice. Osemnajstega junija sta se dve leti po civilni poroki in lanskem prihodu sinka Jaše košarkar Jaka Klobučar in njegova izbranka Daša poročila tudi cerkveno. Večni da sta vnovič dahnila v Volčjem Potoku. Štiriindvajsetega junija je večno zvestobo v Ljubljani svojemu izbrancu Daliborju Steviću obljubila voditeljica in modna »mrha« Manja Plešnar, ki je po poroki prevzela možev priimek Stević. Konec junija se je od samskega stanu poslovil rokometni reprezentant Jure Dolenec. V Škofji Loki se je poročil s svojo dolgoletno izbranko Sašo, s katero že imata triletnega sinka Marka.

Osebni album
Alenka in Kamenko Kesar.

Julij

Največ zvezdniških porok je bilo julija. Drugega julija je v vasici Šmartno v Goriških brdih večno zvestobo partnerju Primožu Bajtu obljubila pevka Julija Kramar, ki jo je širna Slovenija spoznala v oddaji Slovenija ima talent. Devetega julija sta se na Krasu poročila igralka Iva Krajnc in izvršni kreativni direktor Pristop Creative Aljoša Bagola. Par že ima hčerkico Sofio. Isti dan sta pred oltar stopila tudi slovenski odbojkarski reprezentant Klemen Čebulj in njegova dolgoletna izbranka Sara. Večni da sta dahnila v Kodarinovem mlinu ob Dragonji v družbi družinskih članov in izbranih prijateljev. Šestnajstega julija je na Ptuju večno zvestobo svoji izbranki Taji Hodak po slabih dveh letih zveze obljubil pevec Štefan Čamič - Steffanio. Istega dne sta svojo petletno zvezo s poroko ob morju kronala tudi nekdanja urednica in novinarka oddaje Vizita na Pop TV Alenka Mirt in lastnik agencije Adrema Kamenko Kesar. Za oba je to drugi zakon. Dvaindvajsetega julija pa sta na gradu Štatenberg v Makolah svojo ljubezen po šestih letih zveze v krogu izbranih svatov in ožje družine uradno potrdila znani didžej Mike Vale in njegova izbranka Jasna Napotnik.

Eden najbolj znanih parov iz sveta komuniciranja Bojana Leskovar in Leon Magdalenc sta se letos vzela po skoraj četrt stoletja ljubezni. Poročna zabava je potekala v romantičnem dvorcu Zemono.

Avgust

V zadnjem avgustovskem vikendu se je od samskega stanu poslovila pevka Daša Gradišek. S plastičnim kirurgom Borutom Baničem sta si večno zvestobo v slogu starega Hollywooda pred stotimi svati obljubila v Kristalni palači prestižnega portoroškega hotela Kempinski.

September

Septembra so se poročili trije domači zvezdniki. Na začetku omenjenega meseca je na posestvu Pule večni da svoji izbranki Ani Žlender dahil voditelj, maneken in podjetnik Taiji Tokuhisa. Sedemnajstega septembra sta se poročila eden najboljših slovenskih plesalcev Andrej Škufca in njegova madžarska soplesalka Melinda Törökgyörgy. Obred je potekal v frančiškanski cerkvi v središču Ljubljane, zabava pa se je nadaljevala na Ljubljanskem gradu. Deveti mesec je bil usoden tudi za eno naših najuspešnejših manekenk v svetu Niko Globokar. Lepotica se je po devetih letih zveze v Marakešu poročila z arabskim poslovnežem, na svatbi pa je bilo 400 svatov.