Podpornica

Pamela Anderson žvižgaču nosi hrano

J.P.
12. 12. 2016, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Julian Assange je junak, meni Pamela Anderson. Zato bi ga morali izpustiti in zaščititi.

Profimedia
Andersonova poziva k širši zaščiti žvižgačev, ne le Assanga.

Zvezdnica Obalne straže je prepričana, da bi jo moral žvižgač Julian Assange, ki je objavil na tisoče zaupnih vladnih dokumentov, odnesti brez posledic.

Assange je junak

Reuters
Julian Assange je objavil na tisoče zaupnih vladnih dokumentov.

Avstralec se je leta 2010, potem ko ga je londonsko višje sodišče po obtožbah o posilstvu in spolnem napadu izpustilo, zatekel na ekvadorsko veleposlaništvo v Londonu, kamor mu njegova vneta podpornica večkrat dostavi hrano. 45-letnik je za Pamelo Anderson politični zapornik, ki bi moral biti poplačan za svoje zasluge, saj je razkril pravi obraz ameriške vlade in njenih zaveznic. »Še vedno ne more zapustiti ekvadorskega veleposlaništva v Londonu, zaradi zarot in izmišljenih obtožb o posilstvih pa bi lahko bil izročen v Združene države Amerike, kjer ga zaradi njegovega razkritja resnice ne bi obravnavali pravično,« je 49-letnica zapisala v sporočilu za javnost in dodala, da je Assange pač junak. »To bodo nekega dne sprevideli vsi. Prikrajšan je bil za sedem božičev s svojimi otroki, živeti pa mora v težkih in izredno stresnih okoliščinah, da lahko dela za nas. Od WikiLeaksa smo imeli koristi vsi, on pa je moral žrtvovati veliko, da je lahko z nami delil resnico.«

Zaščita žvižgačev

Andersonova poziva k širši zaščiti žvižgačev. Ne le Assanga; pomiloščena, zaščitena in osvobojena bi morala biti še Edward Snowden in Chelsea Manning.