Klic proti terorju

Pirellijev koledar bodo krasile filmske zvezdnice

bp
1. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sloviti Pirellijev koledar za leto 2017 krasijo hollywoodske zvezdnice, ki se ne bojijo pokazati svojih gub pred fotografskim objektivom, tudi če so vse plastične!

Reuters
Koledar krasi tudi Nicole Kidman, ki velja za eno največkrat »popravljenih« zvezdnic.

Slavni fotograf se je v nasprotju s prejšnjimi leti, ko je bil poudarek na ženskem telesu, v glavnem osredotočil na obraze svojih modelov. 

Umetniške črno-bele fotografije najbolj znanega koledarja na svetu so delo modnega fotografa Petra Lindbergha. Nemški fotograf in filmar je tokrat pred svoj objektiv povabil 15 filmskih zvezdnic, starih od 28 do 71 let. Večina jih je v 40. letih. Med njimi so Helen Mirren, Charlotte Rampling, Nicole Kidman, Lea Seydoux, Julianne Moore, Kate Winslet, Penelope Cruz in Uma Thurman.

Lindbergh je dejal, da je njegov koledar »klic proti terorju popolnosti in mladosti«. »Talent je seksi,« je priznal sloviti fotograf, ki je nekatere igralke fotografiral brez ličil. Kot je še povedal na predstavitvi koledarja v Parizu, golih fotografij ne delajo več. »Veliko bolj pomembno kot goli deli teles je, da se zares pokažeš takšen, kot si,« je še dodal fotograf, ki je pred tremi leti podprl idejo, da ukinejo gole fotografije na koledarju, ki ga dobijo le redki izbranci. Lindbergh svojih fotografij ni želel retuširati, kar se pogosto dogaja s posnetki nekoliko starejših igralk, poleg tega se je v nasprotju s prejšnjimi Pirellijevimi koledarji, na katerih je bil poudarek na ženskem telesu, osredotočil na obraze svojih modelov. 

Reuters
Predstavili so najbolj slavni koledar, ki ga bo za leto 2017 dobila le peščica izbrancev.