Sarajevo

Damjan Kozole v Sarajevu prejel priznanje za film

b.p.
22. 8. 2016, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na 22. Sarajevskem filmskem festivalu je slavil film Album, ki je prejel nagrado srce Sarajeva za najboljši film. Opažen pa je bil tudi slovenski dokumentarec Damjana Kozoleta.

Facebook
Damjan Kozole je na Sarajevskem filmskem festivalu prejel posebno priznanje.

V bosanski prestolnici se je končal sloviti, že 22. Sarajevski filmski festival, na katerem je slavila turško-francosko-romunska koprodukcija Album, ki predstavlja zgodbo o paru, ki hlini nosečnost, da bi z njo prikril načrtovano posvojitev. Film je režiral Mehmet Can Mertoglu, za katerega je bil to prvi celovečerec.

Nagrado srce Sarajeva za najboljšo igralko je prejela Irena Ivanova za vlogo v filmu Brezbožnica, za najboljšega igralca pa Gheorghe Visu za vlogo v filmu Psi. Nagrado srce Sarajeva za najboljši kratki film si je prislužil srbski film Tranzicija režiserke Milice Tomović, za dokumentarni film pa romunski film Samo dih, ki ga je režirala Monica Lazurean-Gorgan

vertigo film
Kozole se je na festivalu predstavil tudi s celovečernim filmom Nočno življenje, ki je bil nagrajen v Karlovih Varih.

Dokumentarnemu filmu Meje slovenskega režiserja Damjana Kozoleta je žirija namenila posebno priznanje za človekove pravice. Kozole se je na festivalu predstavil tudi s celovečernim filmom Nočno življenje, ki je bil nagrajen v Karlovih Varih. Slovensko kinematografijo pa je v Sarajevu zastopal še filmski projekt režiserke Maje Weiss in producenta Danijela Hočevarja ter produkcijske hiše Vertigo Ime mi je Damian.