900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.12.2017 12:41:06

Presenetljiv seznam Vujovića: Na spisku tudi dva poškodovana reprezentanta

Grega Wernig
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je minuli teden obelodanil seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na evropskem prvenstvu med 12. in 28. januarjem prihodnje leto na Hrvaškem, na današnji novinarski konferenci na sedežu Rokometne zveze Slovenije pa je prvoten seznam skrčil na 21 rokometašev.

Z Vujovićevega seznama so odpadli Dean Bombač (Vive Kielce), Klemen Ferlin, Gregor Potočnik, Matic Verdinek (vsi Gorenje Velenje), Aleks Vlah (Koper 2013), Matic Suholežnik (Celje Pivovarna Laško) in Mario Šoštarič (Pick Szeged). Na njegovem seznamu sta tudi poškodovana Jure Dolenec (Barcelona) in Nik Henigman (Riko Ribnica), ki bosta na pripravah vadila po posebnem programu, od njune rehabilitacije pa bo odvisno ali bosta nato nastopila tudi na zaključnem turnirju.

Slovenija bo priprave pričela 26. decembra v Zrečah, pred začetkom evropskega prvenstva pa bo 4. januarja prihodnje leto igrala eno pripravljalno tekmo z Iranom v Dolu pri Hrastniku, dve pripravljalni tekmi pa proti Srbiji. Prva bo 9. januarja v Murski Soboti, druga pa dan kasneje v Velenju.

Slovenija se bo v prvem delu sklepnega turnirja v Zagrebu najprej pomerila z Makedonijo (13. januar), nato z Nemčijo (15. januar), v zadnjem krogu pa še s Črno goro (17. januar). V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance iz skupine C, ki se bodo nato v Varaždinu križale s tremi najboljšimi iz skupine D. V njej nastopajo Španija, Danska, Madžarska in Češka.



* Na Vujovićevem seznamu so naslednji rokometaši:
- vratarji: Urh Kastelic, Matevž Skok (oba Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško);
- krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje);
- zunanji igralci: Saša Barišić Jaman, Patrik Leban (oba Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte, Jan Grebenc (oba Gorenje Velenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško) in Miha Zarabec (Kiel);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabič (Wisla Plock).

Značke: rokomet, slovenija, ep

Članki iz rubrike