Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 22.10.2017 20:37:55

Gorenje Velenje - Vojvodina Novi Sad 37:20 (19:11)

Nikola Miljković
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 5. krogu regionalne lige Seha premagali srbsko Vojvodino s 37:20 (19:11).

* Rdeča dvorana, sodnika: Cindrić in Gonzurek (oba Hrvaška).
* Gorenje Velenje: Ferlin, Vujović, Zaponšek, Cehte 4, Medved 6 (1), Haseljić 2, Tajnik 2, Ovniček 2, Toskić, Drobež 3, Potočnik 3, Markotić 3, Verdinek 3, Kleč, Tajnik, Brumen 9.
* Vojvodina: Jandrić, Jelić, Čagalj 2, Stojanović 2 (1), Nadoveza 2, Jovanović 4, Ratković, Trifković, Stanković 2, Nikolić 1, Radičević, Bojanić, Grozdanić 6 (1), Radović 1, Jeremić.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 3 (1), Vojvodina Novi Sad 3 (2).
* Izključitve: Gorenje Velenje -, Vojvodina Novi Sad 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so v tem tednu dosegli še drugo zmago v regionalni ligi Seha. Po zmagoslavju nad makedonskim Metalurgom v Skopju so danes na kolena položili še tekmece iz Novega Sada, pred tem so premagali še srbski Dinamo iz Pančeva ter remizirali s hrvaškim Nexejem, v dosedanjem delu pa doživeli tudi dva poraza proti Celju Pivovarni Laško in makedonskemu Vardarju iz Skopja.



"Ose" so po bledem uvodu in zaostanku z 0:2 hitro uredile svoje vrste. Po delnem izidu 3:0 so v sedmi minuti povedle s 3:2 in povsem zagospodarile v svojem rokometnem hramu. Gostitelji so si v 13. minuti priigrali tri gole prednosti (7:4), vendar se njihovi tekmeci iz Vojvodine niso predali, v 18. minuti so se jim približali le na gol (9:8). A nato je znova nastopilo plodno velenjsko obdobje, izbranci Željka Babića so namreč v naslednjih petih minutah naredili delni izid 5:0 in povišali na 14:8, v prvi polovici tekme pa so največ vodili za osem golov (17:9, 18:10 in 19:11).

Domači rokometaši v drugem polčasu niso popustili niti za ped, Babić pa je zavoljo prevelike kakovostne razlike dokaj enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci in jih spočil za nadaljnje ter veliko bolj pomembne dvoboje. Velenjska prevlada je bila očitna v vseh segmentih igre, končna razlika zgovorno priča o tem.

V velenjski ekipi sta bila strelsko najbolj razpoložena Matjaž Brumen in Niko Medved. Prvi je dosegel devet, drugi pa šest zadetkov.

Velenjska ekipa bo prihodnjo tekmo v tem tekmovanju igrala v torek, 7. novembra, ko bo gostila hrvaški Zagreb.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike