bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 14.10.2017 17:49:44

Krimovke po drami na Kodeljevem do prve zmage

alesfevzer.com
Rokometašice Krim Mercatorja so v drugem krogu lige prvakinj na Kodeljevem premagale danski Nykoebing s 27:26 (15:15).

Krimovke so na prvi domači tekmi v sezoni vknjižile prvi par točk. Po težkem boju so na krilih Tjaše Stanko, ki je ob debiju v ligi prvakinj zadela devetkrat, premagale danski Nykoebing.

Slovenske prvakinje so tekmo začele dobro. Ubranile so prvi napad Nykoebinga, Polona Barič je ukradla žogo, Jelena Despotovič je zaključila. Sledilo je nekaj zapravljenih napadov, nato pa so Krimovke le zaigrale bolj zbrano, kar se je poznalo na rezultatu - priigrale so si tri gole prednosti, ki so jih držale do zaključka prvega polčasa.

Takrat so se Ljubljančankam malo zatresle roke, Danke so izkoristile nekaj svojih priložnosti - najbolj je bila razpoložena Kristina Kristiansen, ki je dala v prvem polčasu pet golov - in zaostanek se je stopil. Rezultat prvega polčasa je devet sekund pred zvokom sirene postavila Laerke Pedersen Nolsoe.

Odlično so začele domače igralke drugi polčas. Prvi gol je dosegla Aneja Beganović, sledila ji je Tjaša Stanko, na drugi strani igrišča pa je nekaj obramb nanizala Amra Pandžić. Ko je v 37. minuti zadela Lamprini Tsakalou za 20:16, je danska klop vzela minuto odmora.



Po njem so gostje prišle do dveh golov, a je nato obrambe naprej zbirala Pandžićeva, ki je v prvih desetih minutah drugega polčasa zbrala šest obramb. Nykoebing je za dva ali tri gole zaostajal do sredine drugega polčasa, ko je v 47. minuti zadela Sarah Iversen pa je minuto odmora vzel tudi Uroš Bregar.

V 51. minuti je Iversenova zadela za 23:23, Mie Soerensen je zatem ubranila drugi zaporedni strel Ljubljančank, Ayaka Ikehara pa je v 52. minuti zadela za prvo vodstvo Nykoebinga na tekmi. Domače so vrnile z dvema goloma, a za kakšen gol prednosti več napravile nekaj napak. V 57. minuti so izsilile izključitev, Stankova je s sedmih metrov zadela za 26:26. Tsakaloujeva je zatem srečno prišla do žoge in jo zabila za vodstvo. Miša Marinček je najprej ubranila prvi danski napad, potem še drugega in slavje na Kodeljevem se je lahko začelo.

Krim Mercator - Nykoebing   27:26 (15:15)

Ljubljana - Dvorana Kodeljevo. 800 gledalcev. Sodnika: Schulze in Tönnies (oba Nemčija).
Krim Mercator: Benko 3, Gomilar Zickero, Abina, Barič 2, Beganović 1, Stanko 9 (4), Marinček, Zulić 1, Koren 2, Pandžić, Gregorc, Adler, Tsakalou 5, Amon, Perederij 3, Despotović 1.
Nykoebing: Nielsen 1, E. Westberg 1, J. Westberg 3, Merg, Iversen 5, Soerensen, Lagerquist, Ikehara 5, Pedersen 4, Olsen, Greve, Wallen, C. Kristiansen, K. Kristiansen 7 (2).
Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (4), Nykoebing 2 (2).

Izključitve: Krim Mercator 2, Nykoebing 10 minut.
Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike