Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.07.2017 14:07:02

Krimovke med pripravami v Beli Krajini, v Podgorici in doma

Uroš Bregar
alesfevzer.com
Slovenske rokometne prvakinje, igralke Krima Mercatorja, se bodo prihodnji ponedeljek spet zbrale in začele s pripravami na novo sezono. Tudi letos bodo del priprav oddelale z rokometašicami Budućnosti, pripravljenost bodo pilile na dveh turnirjih - domačem Memorialu Vinka Kandije ter na turnirju v Budimpešti.

Članska ekipa Krima Mercatorja bo v tej sezoni nastopila v precej spremenjeni zasedbi. Dres ljubljanskega rokometnega kluba bodo prvič oblekle grška srednja zunanja igralka Lamprini Tsakalou, črnogorska leva zunanja igralka Jelena Despotović, ukrajinska krožna napadalka Olga Perederij, švedska leva zunanja igralka Maria Adler, slovenska srednja zunanja igralka Tjaša Stanko ter povratnici Tamara Mavsar, ki se najbolje znajde na levem krilu in Sanja Gregorc, ki igra krožno napadalko.

Prvi del priprav na novo sezono bo namenjen grajenju ekipnega duha, zaupanju in iskanju prave energije med igralkami, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva. "Z nestrpnostjo čakamo začetek priprav," je povedal glavni trener Uroš Bregar. "Ekipa je dokaj nova, cilji pa že postavljeni."

Da jih bodo rokometašice lahko realizirale, se v prvem delu priprav na novo sezono selijo v Belo Krajino. "Tam želimo opraviti sedem ali osem treningov, ostali čas pa nameniti aktivnostim, ki jih Kolpa z okolico ponuja," pravi Bregar.



Krimovke bodo prvič pripravljenost preverile v Podgorici, kjer bodo trenirale ter se pomerile z Budućnostjo. Temu sledi domači turnir na Galjevici.

"V pripravljalnem obdobju bi želel preizkusiti še kakšno drugo obrambno postavitev kot 6-0, dobro uigrati ekipo in formo počasi stopnjevati. Prvi vrhunec pripravljenosti potrebujemo oktobra, ko se začenja liga prvakinj. Želimo ponoviti lanskoletni uspeh, ko smo se prebili med najboljših 12 ekip v Evropi, hkrati pa bi želeli narediti še korak naprej in se uvrstiti v četrtfinale. Ne smemo zanemariti niti domačih tekmovanj, kjer želimo osvojiti tako superpokal, pokal Slovenije kot tudi državno prvenstvo," so želje Bregarja.

Začetek tekmovanja v domovini krimovke čaka 9. septembra, ko se bodo na superpokalu pomerile z rokometašicami Z'Dežele, teden dni pozneje se začne prvenstvo. Evropske tekme v skupini A pa so na sporedu prvi teden v oktobru, najprej proti romunski CSM Bukarešti.

Značke: rokomet, dp, ženske

Članki iz rubrike