Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 12.06.2017 15:49:00

Kakšno priznanje za Dolenca: Slovenec v Franciji na svojem položaju pokoril vso konkurenco

Slovenski rokometni reprezentant Jure Dolenec je bil izbran za najboljšega desnega zunanjega igralca francoskega državnega prvenstva. Za najbolj koristnega igralca prvenstva je bil izbran Nikola Karabatić, ki je s Paris St. Germainom osvojil naslov francoskega državnega prvaka, za najboljšega trenerja pa Thierry Anti (Nantes).

Čeprav je Montpellier, v katerem so v letošnji sezoni ob Dolencu, ki odhaja v Barcelono, od slovenskih rokometašev igrala še Miha Žvižej in poškodovani Vid Kavtičnik, francosko državno prvenstvo končal na tretjem mestu, sta med najboljšimi igralci tudi krožni napadalec Ludovic Fabregas in vratar Vincent Gerard, Fabregas pa je bil izbran tudi za najboljšega obrambnega igralca. Iz Montpelliera prihaja tudi strelec najlepšega zadetka, Valentin Porte.

Sicer pa so bili v idealno sedmerko francoskega državnega prvenstva izbrani še Nemec Uwe Gensheimer (PSG) na mestu levega krila, Danec Mikkel Hansen na mestu levega zunanjega igralca in Španec David Balaguer na mestu desnega krila, medtem ko je bil Karabatić izbran tudi za najboljšega organizatorja igre. Priznanje za najboljšega mladega igralca je pripadlo Melvynu Richardsonu (Chambery), sinu slovitega Jacksona Richardsona, pred leti enega najboljših rokometašev na svetu.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike