Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 12.05.2017 19:25:16

Veselin Vujović v grozljivi izpovedi o neverjetni prometni nesreči: Starec mi je rekel: 'Sin, danes nisi bil ti na vrsti'

Nikola Miljković
Morda je rojen pod srečno zvezdo. Vsekakor je imel Veselin Vujović v trenutkih, ko je doživel svojo najhujšo prometno nesrečo, velikansko dozo sreče. Slovenskega selektorja je nekaj centimetrov ločilo od gotove smrti.

Veselin Vujović je znan kot fantastičen pripovedovalec, ki s svojim glasom naravnost hipnotizira poslušalce. In nič drugače ni bilo niti tokrat, ko se je slovenski rokometni selektor v intervjuju za Sportal spomnil na svoje dogodivščine z avtomobilom. 

Predvsem na hudo prometno nesrečo, ki jo je doživel še v svojih igralskih časih. "Z BMW-jem 525, to je bila tedaj nova serija - takrat sem igral za Barcelono -, sem imel prometno nesrečo. Vozil sem se proti Šabcu. Nekje pri meji s Francijo je deževalo. Vozil sem približno nekje 150 kilometrov na uro. Čeprav je nato spet posijalo sonce, sem naletel na vodni žep. Avto se je nekajkrat obrnil in se prevrnil. Potrgal sem kakšnih 30 metrov zaščitne ograje. Zaustavil sem se tako, da se je prometni znak zabil v sedež poleg mene," je začel grozljivo pripoved Črnogorec.

"Ves čas, ko se je to dogajalo, sem razmišljal, da je dobro, da nimam zlomljene roke ali noge, da ne čutim nobene bolečine. Ko se je avto ustavil, je bilo v njem vse razdejano, samo na mestu, kjer sem sedel, je bilo vse nedotaknjeno. Le na ustnici sem imel majhno odrgnino. Ljudje so prišli pogledat, kaj se je zgodilo. Nisem mogel izstopiti skozi vrata, ampak skozi okno vrat prtljažnika. Starejši Španec se je križal in zahvaljeval Bogu, ki je rešil človeško dušo. Rekel mi je: 'Sin, danes nisi bil ti na vrsti.' Jaz sem mu odgovoril: 'To me veseli.' Imel sem veliko, neverjetno prometno nesrečo. Rešil me je sam bog. Tisti trenutek sem dojel, da tri ali pet minut ni tako pomembnih. Pomembno je, da pridete zdravi od točke A do točke B in da je avto v redu," je še o grozljivi nesreči, ki jo je preživel, povedal Vujović. 

Celoten intervju z Vujovićem si sicer lahko preberete tukaj

Članki iz rubrike