Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
11 16.12.2017 17:03:01

RAZKRIVAMO: Slovaški VELIKAN trka na vrata Kenana Bajrića, 700 TISOČ evrov je na mizi, toda ...

www.alesfevzer.com
Je že tako, da nogometaš, ki dobro igra v slovenski prvi ligi, hitro vzbudi zanimanje klubov iz tujine. Tako je tudi v primeru Kenana Bajrića, spomladi morda celo najboljšega posameznika pri Olimpiji. Za branilca, ki ga Igor Bišćan potiska tudi v slovensko reprezentanco, se je resno ogrel klub iz Slovaške.

Čeprav je Milan Mandarić v svojem zadnjem medijskem nastopu poudaril, da v tem zimskem prestopnem roku zagotovo ne bomo priča drastičnim spremembam igralskega kadra, s kakršnimi je recimo pred skorajda letom dni postregel tedanji športni direktor Olimpije Ranko Stojić, pa to ne pomeni, da bo januar v Ljubljani dolgočasen mesec. Do nekaterih sprememb bo kljub vsemu prišlo, očitno pa bi se lahko od stadiona v Stožicah poslovil tudi Kenan Bajrić. Nogometaš, ki je bil do Bišćanovega prihoda v Ljubljano predvsem deklica za vse, saj ga skorajda ni bilo položaja, na katerem ne bi zaigral, je v tej sezoni končno zasedel mesto, na katerem se počuti najbolj domače. Skupaj z Brankom Ilićem je tvoril centralni obrambni par, od začetka pa vse do konca jeseni pa je igral na res zavidljivo visoki ravni. Napak v njegovih predstavah skoraj ni bilo, odličnih posredovanj je kar mrgolelo, hkrati se je trikrat vpisal tudi med strelce. 

kenan bajric
Grega Wernig

Padla je celo Barcelona
Da je navdušil, ni nobenega dvoma, hkrati je očitno pokazal dovolj, da je že dobil prvega snubca iz tujine. In to zelo resnega. Za nekdanjega člana Interblocka, ki se je k Olimpiji še kot mladinec preselil leta 2011, se je močno ogrel Slovan iz Bratislave, slovaški velikan, ki je preteklo sezono sklenil na visokem drugem mestu, zdaj pa se nahaja na tretji poziciji tamkajšnje lige. Slovan je serijski osvajalec lovorik; osemkrat je osvojil skupno češkoslovaško ligo, 12-krat je bil slovaški prvak, ima tudi 19 pokalnih zmag. Prav tako je pečat pustil tudi v Evropi, saj je v sezoni 1968/69 osvojil danes ne več obstoječi pokal pokalnih zmagovalcev. In to na kakšen način! Sinjemodri so na poti do večne slave najprej premagali FK Bor iz bivše Jugoslavije, nato so po vrsti padli še Porto, Torino in škotski Dunfermline. Finalno tekmo je Slovan nato odigral v Baslu, kjer mu je nasproti stala velika Barcelona. Toda Slovan je bil premočan tudi za Katalonce, na Stadionu St. Jakob so Slovaki slavili s 3:2 (za Barcelono je enega od obeh zadetkov dosegel njen kasnejši trener Carles Rexach) in se za vse večne zase zapisali v zgodovino evropskega nogometa.

Redno igranje v Evropi
Desetletja kasneje so evropski uspehi za Slovan nedosegljivi, ne pa tudi redno udejstvovanje v mednarodnih tekmovanjih. V zadnjih sedmih sezonah so Bratislavčani prav vsakič igrali v Evropi. Letos jih je v kvalifikacijah za ligo Europa izločil danski Lyngby, leta 2014 jim je nastop v ligi prvakov preprečil Bate, je pa zato Slovan v tem obdobju dvakrat zaigral v ligi Europa. Prvič se je kosal celo s Paris Saint-Germainom, drugič z Napolijem. Skupno gledano je Slovan odigral okroglih 120 evropskih tekem, že prihodnje leto bo verjetno še povečal statistiko. Kot rečeno, Slovan je trenutno tretji, ima enako število točk kot druga Žilina; prvouvrščeni Spartak Trnava mu beži za devet točk.

bajric
www.alesfevzer.com

Okrog 700 tisoč evrov
Ob tem se vsaj z vidika navijačev Olimpije poraja ključno vprašanje: mu bo spomladi do začrtanih ciljev pomagal tudi Bajrić? V tem trenutku odgovor še ni znan, dejstvo pa je, da je zanimanje Slovana več kot resno. Celo zelo resno. Slovaki so Bajrića v beležki označili kot eno glavnih januarskih tarč. Kot smo izvedeli, so zanj pripravljeni plačati okrog 700 tisoč evrov, kar za nogometaša iz slovenske lige nikakor ni majhen znesek. No, toda vprašanje je, kako razmišlja Milan Mandarić. Predsednik Olimpije se je v preteklosti navadil tudi na izdatnejše prodaje, vsi vemo, koliko sta v klubsko blagajno recimo prinesla Ezekiel Henty in Andraž Šporar. Pa tudi to je jasno, da niti Miha Zajc ni šel poceni. In glede na to, da je za Bajrićem nekaj zares sanjskih mesecev, res ne bi bilo presenečenje, če bo Mandarić ob ponudbi Slovana zgolj zamahnil z roko. Ne nazadnje se mu s prodajo niti ne mudi, 22-letni branilec ima pogodbo z Olimpijo podpisano do konca naslednje sezone oziroma do 30. junija 2019. No, tudi volja nogometaša bi lahko bila pomembna, ne nazadnje je Bajrić v Olimpiji že dolgih šest let, če si je torej zaželel nov izziv v karieri, to ne bi smelo biti presenečenje.

Članki iz rubrike