Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 22.10.2017 17:28:57

HUDE OBTOŽBE: Zagrebčani predstavili svoje videnje dogajanja v derbiju s Hajdukom (video)

vszi
Največji hrvaški derbi med Hajdukom in Dinamom se je sinoči končal z rezultatom 2:2, dan po dvoboju pa se ogromno govori o dogajanju na tribunah in različnih incidentih.

Policisti so na postajo odpeljali kar nekaj uglednih ljudi iz obeh klubov, tako so morali na pogovor predsednik Hajduka Ivan Kos, športni direktor kluba Mario Branco, direktor Dinama Tomislav Svetina in finančni direktor Zagrebčanov Matej Škegro.

Dvoboj je bil ves čas na robu incidenta, po pirotehničnem šovu domačih navijačev je bil prekinjen za deset minut, gostje pa so danes javnost obvestil o neljubih dogodkih, ki so se dogajali na stadionu Poljud.

Zagrebčani so po remiju (2:2) zapisali, da ostro obsojajo dogajanje v loži, in da je do podobnih incidentov prihajalo že v preteklosti. Dodali so, da je ob zadetku gostov Tomislav Svetina vstal in proslavil zadetek svoje ekipe, nato pa je športni direktor Hajduka Mario Branco skočil proti njemu. Ob tem je nastala velika gneča, pravico je takrat začel deliti predsednik Hajduka Ivan Kos, ki je s svojo družbo napadel člane Dinamove uprave Mateja Škegra in Krešimirja Antolića.

Potem so opozorili na baklado navijaške skupine Torcida, zaradi katere je bila prekinjena tekma, hkrati pa ni bilo nikakršnega odziva policije. Pri tem so dodali, da povsod v civiliziranem svetu obsojajo takšne stvari, samo v Splitu jih tretirajo kot sestavni del dobre nogometne kulise in vzdušja.

Zapisali so še kar nekaj stvari, na koncu pa so priložili še videozapis dogajanja na derbiju, ki so ga opremili s kratkim komentarjem. Za konec pa so dodali, da od policije, organizatorjev tekme in hrvaške nogometne zveze zahtevajo hiter odziv in da želijo, da se na naslednjih gostovanjih v Splitu zagotovi minimalne pogoje, po katerih bi osebe iz Dinamove delegacije lahko dostojno spremljali svoj klub.

Članki iz rubrike