hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 24.08.2017 10:34:24

Je PSG obupal nad Janom Oblakom!? TO so razlogi in TO je njegova 'zamenjava'!

Profimedia
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se je znašel v izboru za najboljšega vratarja prejšnje sezone na stari celini, kjer se bo za prestižno nagrado potegoval z Gianluigijem Buffonom in Manuelom Neuerjem.

V zadnjem času se je veliko govorilo o tem, da bi 24-letni Škofjeločan v tem prestopnem roku lahko zapustil Atletico in se preselil v PSG, ki se je močno ogrel za njegove usluge, saj želi okrepiti vratarsko pozicijo. Trenutno jo zapolnjujeta Alphonse Areola in Kevin Trapp, s katerima pa niso pretirano zadovoljni.

Oblak se je po tej strani zdel zelo dobra rešitev za pereči problem, težava je bila samo stomilijonska odškodnina, ki bi jo moral klub plačati za predčasno prekinitev sodelovanja z Atleticom. Denar za bogate lastnike kluba ni nikakršen problem, je pa veliko težje zadostiti zahtevam finančnega fair-playa, zato so se pri aktualnem francoskem podprvaku odločili, da se odpovejo angažiranju slovenskega čuvaja mreže.


Toda to ne pomeni, da so končali z iskanjem novega vratarja, daleč od tega. Obrnili so se proti novi tarči, njihova odločitev pa je zelo presenetljiva. V svoje vrste želijo zvabiti Pepeja Reino, Španec se počasi bliža koncu kariere, na zadnji dan prestopnega roka bo dopolnil 35 let, zanj pa naj bi Napoliju ponudili okoli 7 milijonov evrov odškodnine, medtem ko bi Reina v podpis dobil dveletno pogodbo.

Znana je tudi višina plače, ki bi jo Reina prejemal, letno bi v žep pospravil okoli štiri milijone evrov, kar je neto znesek. Španec ima z Napolijem pogodbo podpisano do naslednjega poletja, tako da njegova prihodnost pod Vezuvom niti ni tako zelo jasna. Zato bi bil pripravljen na selitev, manjka torej le še dogovor obeh klubov.

Italijani naj ga ne bi želeli prodati, prav tako pa mu še niso ponudili podaljšanja sodelovanja. Zanimivo je, da je Reina poleti dobil tudi klic Pepa Guardiole, ki ga je želel imeti v Manchester Cityju, ampak Reina je želel najprej z Napolijem izboriti uvrstitev v ligo prvakov. To se je zdaj zgodilo, njegov naslednji korak pa je - razrešitev prihodnosti.

Članki iz rubrike