kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
7 24.08.2017 10:28:59

Pretresljiva zgodba zvezdnika Olimpije: Oče mi je čez noč umrl, zato sem moral ...

Drago Wernig - TAKA
V taboru Olimpije se že nekaj dni zavzeto pripravljajo na večni derbi z Mariborom.

Eno od glavnih orožij zelenih zmajev na vročem derbiju bo vsekakor tudi ganski napadalec, ki je s petimi goli na začetku sezone najboljši strelec Olimpije in drugi najboljši strelec slovenskega prvenstva takoj za Miljanom Škrbićem.

Toda Issah Abass ima za sabo dolgo in trnovo pot, v svojem življenji pa se je moral soočiti že s številnimi ovirami. "Oče pa je umrl še preden sem se rodil. Nikoli nisem točno vedel, kaj se je zgodilo, rekli so mi, da je čez noč zbolel in kmalu zatem tudi umrl. Otroštvo je bilo zato težko, odraščal sem brez očeta, a mama se je zelo trudila, da sva s sestro imela to, kar sva potrebovala. Za mojo srečo je bila tako ali tako dovolj nogometna žoga, več nisem zahteval. Zdaj, ko pogledam nazaj, ne bi nič spremenil," je v intervjuju na klubski spletni strani povedal mladi nogometaš. 

Domovino je zato zapustil z namenom, da bi preživljal svojo družino - mamo in sestro, ki mu pomenita največ na svetu: "Ni očeta, ki bi lahko skrbel za njiju, zato je to breme padlo name. Ni mi težko, pomagam jima finančno, vsako najmanjšo priložnost pa izkoristim, da ju obiščem. Nazadnje sem ju obiskal v premoru med sezonama. Sem edini v družini, ki dela, edini, ki služi, zato jima moram pomagati. To je moja naloga."

Članki iz rubrike