Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 21.04.2017 00:25:26

Lyonu loterija, Manchester United z veliko težavami

Reuters
Povratne tekme četrtfinala evropske nogometne lige so postregle z negotovostjo.

V rednem delu si je napredovanje v polfinale zagotovila samo Celta Vigo, ki je z neodločenim izidom 1:1 ubranila prednost s prve tekme (3:2) proti Genku, na vseh preostalih tekmah pa so bili potrebni podaljški ali enajstmetrovke.

V podaljšku so do uspeha prišli nogometaši Manchester Uniteda in Ajaxa, ki so ugnali Andelecht in Schalke, v loteriji enajstmetrovk pa so imeli nogometaši Lyona več sreče od istanbulskega Bešiktaša.

Gledalci v Istanbulu so videli odlično tekmo, ki si je ne bi sramovala niti liga prvakov. Na njej ni manjkalo razburljivih dogodkov, lepih priložnosti, strelov in obramb vratarjev. Gosti iz Lyona so jih imeli več, a v rednem delu so bili rezultatsko boljši Turki. Osrednji vlogi sta igrala Anderson Talisca na strani domačih in Alexandre Lacazette na strani gostov. Bila sta daleč najbolj aktivna v napadalnih poskusih, učinkovitejši pa je bil Brazilec, ki je poskrbel za oba gola Bešiktaša, njegova prva v evropskih tekmovanjih. Na drugi strani je imel Lacazette obilo smole, saj je poleg gola zapravil še tri priložnosti, trikrat je bil sam pred vratarjem, v prvem polčasu zadel vratnico, v drugem je najprej streljal v vratarja, v zadnjih trenutkih rednega dela pa še v prečko. Okvir vrat je v stilu Milana Osterca le malo pred zadnjo priložnostjo Francoza na nasprotni strani zadel tudi Ricardo Quaresma.


Tudi v podaljšku priložnosti ni manjkalo, gostom je veselje nekajkrat čudežno preprečil domači vratar Fabri, ki se je oddolžil ekipi za napako pri enem izmed dveh golov tekmecev na prvi tekmi, gol bi lahko dosegli tudi Turki. A mreže so mirovale vse do enajstmetrovk. V strelih z bele točke so nogometaši pokazali večjo učinkovitost kot v igri, zadeli so prvih 12 strelov, nato pa je za Turke zgrešil Srb Duško Tošić, vratar Anthony Lopes mu je strel ubranil. Po njem so zgrešili tudi Francozi, dokončno pa je gostitelje pokopala Lopesova obramba strela Hrvata Mateja Mitrovića, še pred časom učenca slovenskega trenerja pri Rijeki Matjaža Keka.

Bruseljski Anderlecht se je odlično zoperstavil favoriziranemu Manchestru Unitedu. Ta je sicer v deseti minuti povedel z golom Henrika Mkhitaryana, v 32. je Sofiane Hanni izenačil. Gosti so bili tri četrtine tekme nevarnejši tekmec, toda to kar so zapravili Angleži v zadnjem delu, je mejilo na znanstveno fantastiko. Zlatan Ibrahimović dvakrat, Marcus Rashford in Paul Pogba so zgrešili nemogoče, tako da je bil potreben podaljšek. V njem pa se je vendarle pokazala kakovostna premoč nekdanjih evropskih prvakov, ki so premoč kronali z golom Rashforda v 107. minuti, nato pa prednost obdržali do konca, čeprav so tudi Belgijci imeli svoje priložnosti, da bi presenetili.

Dramo so videli tudi gledalci v Gelsenkirchnu, kamor je amsterdamski Ajax dopotoval s prednostjo 2:0. V prvem polčasu zadetkov ni bilo, nato pa so domači od 53. do 56. minute dosegli dva in skupni izid izenačili. V 80. minuti so Nizozemci ostali še brez izključenega Joela Veltmana, v 11. minuti podaljška pa prejeli še en gol in videti je bilo, da so v izgubljenem položaju. A so se rešili, do konca tekme so dvakrat zatresli mrežo, prvi gol je v 111. minuti prispeval Nick Viergever, drugega pa v zadnji minuti Amin Younes.

Celta je v Genku branila prednost, po prvem polčasu ni bilo golov, nato pa je Špance v vodstvo popeljal Pione Sisto. Toda domači, ki so potrebovali zmago z 1:0 ali 2:1, so hitro dobili upanje, štiri minute pozneje je izenačil Leandro Trossard. Toda psihološke prednosti do konca niso izkoristili, izid 1:1 je ostal do konca, kar je pomenilo, da so napredovali Španci.

Izidi:                                           izid 1. tekme
Bešiktaš Istanbul - *Olympique Lyon   8:8 (1:1; 2:1)     1:2
Schalke 04 - *Ajax Amsterdam          3:2 (0:0; 2:0)     0:2
*Genk - Celta Vigo                    1:1 (0:0)          2:3
* Manchester United - Anderlecht      2:1 (1:0; 1:1)     1:1

opomba: z * so označene ekipe, ki so se uvrstile v polfinale

Članki iz rubrike