favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

gv
gv
110 16.03.2017 13:10:13

Zakaj ni najbolj vročega napadalca PLTS? Katanec pojasnjuje ...

Nikola Miljković
Slovenski selektor Srečko Katanec je odkrito in brez dlake na jeziku spregovoril (tudi) o Luki Zahoviću.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je objavil seznam za kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018, ki njegove izbrance čaka 26. marca v Glasgowu proti Škotski. Večjih novosti na seznamu ni.

"Čaka nas težka tekma, glede na to, da smo si ogledali precej tekem Škotov, mi za zadnji dve ni jasno, kako so jih izgubili s po 0:3, saj si tega niso zaslužili. So agresivni, dobri, ustvarjajo si priložnosti. Na teh dveh tekmah niso zadeli, upam, da se jim proti nam ne bo odprlo. Vemo, kaj nas čaka. Zanje je ta tekma praktično zadnja, kjer lahko ujamejo priključek, če želijo biti drugi v skupini," je uvodoma povedal Katanec.

Ta je iz slovenske lige sicer povabil Domžalčana Matijo Široka in Žana Majerja ter Mariborčana Milivoja Novakovića, ne pa njegovega soigralca in prvega strelca lige Luke Zahovića.

"Sem vesel, da Luka daje gole. Daje gole pod določenimi pogoji. Moja naloga je, da analiziram, kako močna je slovenska liga in kako močne so ostale lige. Vse to moram upoštevati, ko izbiram igralce za določeno tekmo. Luke Zahovića ne morem klicati, da ga bom dal na levi bok. Trening ne bi imel smisla in fantje ne bodo pripravljeni na tekmo. Luka se zelo lepo razvija, vemo, kaj je delal do zdaj. Dajal je gole v slovenski ligi, nato mu v tujini na žalost ni šlo najbolje, nato se spet vrnil in spet dosega zadetke. Ko jaz spremljam igralca, ime in priimek ne pomenita ničesar. Prenehajte me postavljati v neprijeten položaj," je o mariborskemu napadalcu dejal Katanec in nadaljeval: "Jaz ne sovražim nikogar. Moje delo je zelo specifično, igralca moram analizirati, kaj daje na igrišču, in oceniti, ali je za določeno tekmo primeren ali ne. Ne bom pa igralca klical, da bom všečen novinarjem ali ne vem komu ... Za to odločitvijo stojim, torej da so ti igralci na seznamu primernejši za tekmo s Škotsko kot Luka Zahović." 



Znova pa je na seznamu tudi Kevin Kampl iz Bayerja Leverkusna, ki je manjkal na nekaterih zadnjih akcijah, za Radio Slovenija pa je včeraj potrdil, da bo tokrat prišel na zbor.

"Je na spisku, prišel bo. No, videli bomo, če bo prišel. Moral bi priti, toda v življenju me nič več ne preseneti. Sicer je vse v redu, fantje pa se bodo še pogovorili med sabo. Ne vidim pa nobenih težav glede tega," je pojasnil selektor.

Reprezentanci sta se nazadnje merili na prijateljski tekmi v Kopru leta 2012, ko sta se razšli z 1:1. Sicer pa sta igrali še v kvalifikacijah za SP 2006, Slovenci so doma izgubili z 0:3, v gosteh pa igrali 0:0.

Slovenija je trenutno 58. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Škotska pa 67.

Članki iz rubrike