Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 23.08.2017 15:14:00

Ponos Francije v čast slovenskemu zmagovalcu etape

Neverjetna zmaga etape najprestižnejše kolesarske dirke na svetu si zasluži inovativno pozornost

Naš kolesar je pred kratkim dosegel zgodovinski dosežek. Kot prvi Slovenec se je z zmago na etapi kolesarske dirke Tour de France zapisal v kolesarsko zgodovino. Ob tem pomembnem dogodku je poznana ljubljanska pekarna s francoskimi dobrotami pripravila prav posebno pecivo.

Pekarna Žak je skupaj z agencijo Futura zasnovala produktno inovacijo v poklon prvemu slovenskemu zmagovalcu etape Tour de France. Enega najznamenitejših francoskih simbolov - francoski rogljič sta preoblikovali v čast Primoževemu dosežku. Tako je rogljič prvič v svoji zgodovini okrogle oblike, kar simbolizira zgodovinsko slovensko zmago etape Tour De France.

Primoz_Roglic_7401

Sodelavci v pekarni, ki slovi po sveže pečenih francoskih dobrotah, so namreč razmišljali, kako bi preoblikovali klasičen francoski rogljiček, da bi z njim počastili zmagovalca 17. etape dirke po Franciji. Skupaj z mojstrom francoskih slaščic Naserjem Gashijem so se domislili ideje, da ga prvič v njegovi zgodovini inovativno sklenejo v krog. Tako bo spominjal na zgodovinsko slovensko etapno zmago veličastno zaključene kolesarske dirke po Franciji. »Posebni dosežki si zaslužijo posebno pozornost. Kot mojstri v pripravi francoskih rogljičkov smo se začutili poklicane, da prvemu slovenskemu zmagovalcu prestižne etape dirke Tour de France pripravimo nekaj, kar ni naredil še nihče doslej. Zato smo, tako kot Primož Roglič, tudi mi pripravili neponovljivo francosko poslastico,« je povedal Andrej Glavač, direktor ljubljanske pekarne Žak.

Slovensko zmago na francoski kolesarki dirki bodo v pekarni Žak nadgradili tudi z družbeno odgovorno gesto. Kot je dejal direktor Andrej Glavač, bodo poklon junaku sklenili z naložbo v naslednje sladke zmage. Del izkupička od prodaje rogljičev iz redne ponudbe bo namenjen slovenskemu kolesarskemu podmladku.

Članki iz rubrike