Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ou
ou
0 12.07.2017 14:07:20

Spider-Man: Vrnitev domov

Po Iron Manu, Stotniku Ameriki in Thoru je napočil čas za novega Marvelovega junaka: SPIDER-MAN: VRNITEV DOMOV.

Na slovenskih velikih platnih je že novi Marvelov junak Spider-Man. Spider-Mana sicer težko označimo za novega junaka, saj je bilo v zadnjih 20 letih posnetih kar pet filmov o najslavnejšem stripovskem superjunaku in vsak je bil svetovna blagajniška uspešnica. Kar pa je tokrat novost, je obraz Petra Parkerja, ki ga v Marvelovem svetu upodobi 21-letni Tom Holland, izjemno nadarjen igralec, ki se je že izkazal z vlogami v filmih Nemogoče (2013) z Naomi Watts in V srcu morja (2015), kjer je igral ob Chrisu Hemsworthu.

Holland je debi v filmskem svetu Marvelovih superjunakov doživel lansko leto v hitu Stotnik Amerika: Državljanska vojna v enem izmed najzabavnejših akcijskih prizorov celotne franšize, in če gre soditi po prvih kritikah, ki prihajajo z onkraj Atlantika, je novi Peter Parker že povsem zasenčil svoja častitljiva predhodnika Tobyja Maguira in Andrewa Garfielda. Ne samo, da se govori samo še o Hollandu; prve kritike se trdno strinjajo, da je to najboljši Spider-Manov film doslej.

Osem stvari, ki jih mogoče niste vedeli o Tomu Hollandu:
1. Tom Holland si je že kot otrok želel biti Spider-Man. Pri petih letih je tekal po svoji sobi v improviziranem kostumu. Mama ga je vpisala v plesno šolo, da bi ga umirila.


2. Ko je Tom izvedel, da vodje studia Marvel iščejo novega Spider-Mana, se je neučakano prijavil za avdicijo. Mislil je, da nikakor ne bo dobil vloge, zato je šel na avdicijo predvsem zato, da bi spoznal ljudi, ki so ustvarili njegovega najljubšega superjunaka.
3. Preden je Holland dobil vlogo Petra Parkerja oz. Spider-Mana, je moral skozi izbor, ki ga je sestavljalo kar osem avdicij, vse skupaj pa je trajalo kar pet mesecev.
4. Tom ni vedel, da je dobil vlogo Spider-Mana, dokler ni videl objave na Marvelovem uradnem profilu na Instagramu. Dva dni pozneje je že bil na letalu v Atlanto, kjer so snemali hit Stotnik Amerika: Državljanska vojna.
5. Ko je Tom prvič pomeril kostum Spider-Mana, je bil precej razočaran. Prevelik mu je bil in ni se mu prilegal. V nekem intervjuju je izjavil: »Bil sem kot žalosten, star, zdelan Spider-Man.« Medtem se je izkazalo, da je dobil kostum, ki je bil namenjen njegovemu kaskaderju, ki pa je bil nekoliko močnejše postave.
6. Potem ko je Tom oblekel Spider-Manov kostum, ga ni smel sleči sam. Prav tako so mu prepovedali, da zapusti območje s prikolicami, kjer je bil nastanjen med snemanjem. Kljub temu je nekega dne pobegnil, in da ne bi pritegnil preveč pozornosti, je čez kostum oblekel majico s kapuco. Ko se je s prijateljem sprehajal po soseski, se mu je približal mimoidoči in pohvalil njegove Spider-Manove hlače.
7. Hollanda so v srednji šoli povabili na zabavo. Mislil je, da gre za zabavo v maskah, in zato se je preoblekel v Spider-Mana. Ampak šlo je za običajen žur, in namesto da bi se šel preobleč domov, je bodoči superjunak preživel ves večer v kostumu in se pretvarjal, da je na tajni misiji.
8. Da bi Holland imel čim boljšo predstavo o tem, kako je na ameriških srednjih šolah, so ga Marvelovi producenti vpisali v srednjo šolo v Bronxu in Tom jo je tri dni obiskoval pod lažnim imenom. Na vprašanje sošolcev, kdo je in zakaj je na njihovi šoli, je odgovoril, da je Spider-Man in da je na tajni misiji. Seveda mu nihče ni verjel.

Galerija
Značke: spider-man, film, kino

Članki iz rubrike