Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
0 13.03.2017 08:15:37

Povratnik na slovenske nogometne zelenice Rok Elsner: Ko sem se vrnil iz Francije, nisem znal pisati in brati

Tit Košir
Družine Elsner slovenskim ljubiteljem nogometa ni treba prav posebej predstavljati. Po dedku Branku in očetu Marku, ki velja za enega od najboljših slovenskih nogometašev vseh časov, sta enako pot izbrala tudi člana tretje generacije, Luka in Rok. Slednji se je po letih igranja v tujini vrnil v Slovenijo in oblekel dres Domžal, kjer je globok pečat pustil prav njegov starejši brat.

Nedelja bi morala biti dan za družinski derbi, za pravi praznik v družini Elsner. Mlajši Rok, ki se je v zimskem prestopnem roku odločil za to, da okrepi vrsto Simona Rožmana, je dobil zeleno luč za igranje, še pred dnevi pa je na trenerskem stolčku sedel njegov starejši brat Luka, ki je vodil Olimpijo. A zadeve so se razpletle, kot so se, in tako zadnji bratski derbi ostaja tisti iz časov, ko je bil Rok član Interblocka, Luka pa Domžal.

Pri Elsnerjevih je nogomet tema številka ena vseh družinskih srečanj, in kot kaže, se to ne bo spremenilo niti v prihodnjih letih, saj je nadobuden nogometaš tudi Rokov starejši sin Kris. Naš tokratni sogovornik je že tretji član najbolj nogometne družine v Sloveniji, ki je z nami klepetal ob skodelici kave in razkril številne zanimivosti iz svojega življenja.

Pri enaintridesetih letih je zamenjal kar nekaj klubov in držav, od Francije, Nemčije, Kuvajta, Norveške, Grčije, Poljske in Kitajske do Slovenije. Njegova življenjska pot se je sicer začela v deželici na sončni strani Alp, a otroštva v tistem pravem pomenu besede se najbolje spominja iz Francije, natančneje iz Nice, kjer je bil vse do konca najstniških dni in kjer je tudi obiskoval nogometno akademijo tamkajšnjega kluba. "V bistvu sva se z bratom sama nalezla te ljubezni do nogometa, temu bi se res težko izognila. Ko sva se zjutraj zbudila, sva namreč naprej zagledala žoge in ves časa sva se tudi sama igrala z njimi," je uvodoma povedal Rok, ki se šele zdaj, ko se v Nico vrača kot turist, zaveda, v kako lepem mestu je odraščal.

rok elsner tk 1
Tit Košir

Rok bolj živahen, Luka pa studiozen
S štiri leta starejšim bratom Lukom ju že od mladih let veže prav posebna vez. "Seveda je bilo nekaj bratskega rivalstva, tako je verjetno v vsaki družini (smeh). Večkrat sva se zagrebla za to, kdo bo boljši, zaradi česar so starši znoreli, če potegnem črto, pa sva imela zelo dober odnos. Tudi zdaj veliko debatirava o nogometu, v bistvu je to tema, ki se ji v družini ne moremo izogniti. Pozdravu in vprašanju 'kako si kaj' že sledi nogomet," se je zasmejal mlajši od bratov Elsner. Ob vprašanju, kateri od obeh fantov je bil v otroških letih bolj živahen, je Rok kot iz topa izstrelil: "Jaz sem bil tisti, ki je bil bolj živahen, Luka pa je bil že od nekdaj bolj studiozen. Sva pa oba rada igrala nogomet v stanovanju, imela sva veliko prostora, sva pa nemalokrat kaj razbila, morala skriti, popraviti (smeh)."

CELOTEN POGOVOR Z ROKOM ELSNERJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike