Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
3 23.10.2017 08:07:18

NAJVEČJE BESEDE NAJVEČJEGA GASOLA! Ultimativno priznanje za LUKO DONČIĆA: "Veste, kaj, on je preprosto ...

vszi
Stala sta si nasproti v polfinalu evropskega prvenstva v košarki pred dobrim mesecem dni. Pau Gasol ni pozabil, kaj je takrat počel čudežni deček svetovne košarke.

Legendarni španski košarkar je v ligi NBA začel že svojo 17. sezono. Kot član San Antonia pa je za Chicago Tribune po tekmi podal svoje razmišljanje tudi o Luki Dončiću. Da, Bullse vedno bolj zanima, kaj se dogaja z Luko in ker je bil Pau Gasol član Chicaga dve sezoni (2014/15 in 15/16), so ga o tem tudi vprašali.

Natančneje, če bi moral Chicago vzeti Luko pred Michaelom Porterjem, Marvinom Bagleyjem, DeAndrejem Aytonom in Mojem Bambo?

"Veliko ljudi v ZDA misli, da bi moral biti številka ena. Ko mene sprašujete to, moram priznati, da drugih kandidatov sploh ne poznam. Vem samo, da je Luka edinstven igralec in da bo zagotovo pri samem vrhu." 

Gasol je bil seveda priča predstavi Dončića v polfinalu evropskega prvenstva, ko je zbral 11 točk, 12 skokov in dodal še 8 asistenc. In če to dosežeš proti bratoma Gasol, Rubiu, Rodriguezu in ostalimi, potem je talent nesporen. Ne nazadnje sta bila tako Gasol kot Luka izbrana v najboljšo peterko prvenstva!

"Veste, kaj, on je preprosto posebne vrste košarkar. Je zelo zelo talentiran. Je izjemno redko, da kdo pri njegovih letih igra tako dobro, ampak Luka zelo hitro napreduje! To je prava pot zanj. Videli ste fanta, ki je doslej vse napravil prav in da gre za fantastičnega mladega igralca, ki je visok, močan, ima super košarkarske osnove, je vedno zbran in pripravljen na vse. Tega nimajo igralci, ki so precej starejši od njega. To si želijo vsi, ki igrajo košarko. On to ima."

Besede, ki bodo naletele na val odobravanja ne samo v Sloveniji in Španiji, ampak tudi morda v novem domu v Chicagu, kdo ve. 

gasol doncic
Profimedia

Članki iz rubrike