Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 17.10.2017 10:31:47

Kokoškov: Ta ekipa pripada Trifunoviću, zato naj ostane selektor tudi na SP

www.alesfevzer.com
Potem ko so evropski košarkarski prvaki dobili novega selektorja, je bilo veliko govora o tem, da je bilo imenovanje dosedanjega pomočnika Rada Trifunovića trdno povezano z Igorjem Kokoškovom.

Načrt zveze naj bi bil naslednji: Rado Trifunović se bo po potrebi posvetoval s pomočnikom trenerja Utaha in skušal slovensko izbrano vrsto uspešno popeljati skozi kvalifikacije, na svetovnem prvenstvu bo ekipo spet prevzel Kokoškov, Trifunović pa bo kajpak ostal v ožjem strokovnem vodstvu.

Vendar, kot je včeraj v pogovoru za Planet povedal srbski strokovnjak, se to morda ne bo zgodilo. "To je najmanj pomembno. V tem trenutku je o tem odveč govoriti," je Kokoškov temu vprašanju najprej zmanjšal pomembnost, potem pa konkretno izpostavil svoje mnenje o tem: "Vsak, ki želi dobro slovenski košarki, mora zdaj dati Trifunoviću polno podporo. Ti fantje zdaj pripadajo njemu in njegovi novi ekipi. Moje osebno mnenje je, da si selektor, ki vodi reprezentanco v kvalifikacijah, in ki se bo uvrstil na prvenstvo, zasluži, da ostane v vlogi selektorja tudi na velikem tekmovanju."


Tvorec največjega uspeha slovenskega športa je vesel, da so veljaki zveze dirigentsko palico potisnili v roke Trifunovića: "Gre za mladega in zelo perspektivnega trenerja, za izjemnega človeka. Njegovo imenovanje za selektorja kaže na to, da zveza dela strateško."

TRIFUNOVIĆ: NAŠA DOLŽNOST JE UVRSTITEV NA SP
Trifunović je bil izbran za selektorja tudi ali predvsem zaradi prepričanja, da bo nadaljeval s pristopom, ki je slovenski košarki prinesel zlato kolajno. "Še vedno bomo gojili hitro igro, takšno, kot doslej. Ni pametno, da bi prenehali s tovrstnim sistemom, dobro je vztrajati. V sodelovanju z Igorjem bomo to lažje speljali," je iz ZDA, kjer izpopolnjuje svoje košarkarsko znanje povedal Trifunović, potem pa kljub dejstvu, da kvalifikacije nikakor ne bodo enostavne, še dodal: "Naša želja je uvrstitev na svetovno prvenstvo. Pravzaprav je to naša dolžnost."

Članki iz rubrike