favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

rp
rp
16 21.09.2017 16:02:03

GENIJALNO: Marko Milić razkril, kaj je Kokoškov spremenil v primerjavi s prejšnjimi selektorji in tako znal izkoristiti Dragića in Dončića!

alesfevzer.com
Prvi Slovenec, ki je zaigral v ligi NBA, razumljivo ne skriva navdušenja nad slovensko vrsto in selektorjem Igorjem Kokoškovom.

Za Marka Milića je bil ob vodji, kakršen je Goran Dragić, ključ do naslova evropskega prvaka selektor Igor Kokoškov. "Ta je razumel, da mora taktiko ekipe podrediti Dragiću in Dončiću in jima pustil proste roke pri kreiranju igre. Ni šlo torej za nek zaprt sistem, kjer mora vse iti od točke A do točke B kot prejšnja leta. Dragić se je na tem EP povsem razživel in pokazal tako dominantne predstave, kot jih sam nisem videl že od časov Saše Đorđevića in še prej Dražena Petrovića. Redko se pojavi posameznik, ki ima tak učinek na ekipo, ne samo s koši, ampak tudi na soigralce. Ob takšnem vodji tudi drugi pridobijo na sigurnosti," ga je pohvalil nekdanji zvezdnik.

Ta seveda ni mogel skriti niti navdušenja nad Kokoškovom, zlasti dejstvom, da je igralcem pustil dovolj proste roke pri kreiranju igre. "Veliko vprašanje je, ali bi bili tako uspešni tudi ob takšnem sistemu kot prejšnja leta, ko so selektorji mislili, da je sistem pomembnejši od igralca. Dragić prejšnja leta ni razširil svojih kril, bilo je tako, kot če bi porsche vozil 60 kilometrov na uro. Tokratno igro Slovenije bi lahko poimenoval organizirana improvizacija. Taktika je temeljila na domišljiji in izbiri igralcev, v največji meri Dragića in Dončića. Njiju se ne da 'popredalčkati'. Če bi selektor vztrajal na nekem zaprtem sistemu, kot je bilo to prejšnja leta, to za to ekipo ne bi bilo ravno idealno. Kokoškov se je izkazal kot idealna kombinacija nekoga z balkansko miselnostjo in 15-letnimi izkušnjami iz NBA. Hitro je uvidel, da ni najpomembnejši njegov sistem in njegove reakcije, ampak, da je najvažnejše, da iz vsakega igralca, ne glede na to, za koga gre, skuša izvleči njegov maksimum. Čeprav je bil vseskozi v ozadju, je posledično ravno zato postal še večja legenda. Pritiskal je ravno na prave gumbe, tako da so bili na koncu zadovoljni prav vsi. Pokazal je tudi nekaj takšnih potez, ki jih ne bi pričakoval prav nihče. Iz igralcev, ki so bili prejšnja leta povprečni, je naredil nosilce in z njimi celo končal finalno tekmo," je v pogovoru za današnjo izdajo EkipeSN med drugim dejal nekdanji zvezdnik.

Članki iz rubrike