klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ue
ue
8 17.07.2017 14:36:08

Alen Omić spregovoril o reprezentanci: Odločitev zveze boli

www.alesfevzer.com
Po naturalizaciji Anthonyja Randolpha je postalo jasno, da letos za Alena Omića v slovenski reprezentanci ne bo prostora.

V izbrani vrsti namreč lahko igra le en igralec s tako imenovano zvezdico oziroma košarkar s pridobljenim potnim listom države, za katero nastopa. Omić je bil prejšnja tri leta ta, ki je zasedal to mesto, zdaj pa ga je "izrinil" Američan Randolph. Nekaj časa je bil Omić tiho, zdaj pa je na spletni strani kosarka.si podal izjavo o nenastopanju za slovensko izbrano vrsto, ki jo objavljamo v celoti:

"Po sprejetju zakona, ki spreminja pravila glede naturalizacije, je postalo dokončno jasno, da letos ne bom zastopal barve Slovenije na evropskem prvenstvu. Zato tudi sedaj podajam svojo izjavo glede odločitve Košarkarske zveze Slovenije. Vselej sem rad igral za slovensko košarkarsko reprezentanco, četudi je moja domovina Bosna in Hercegovina. Slovenija mi namreč predstavlja drugo domovino in mi je dala temelje za košarkarski razvoj in napredek do ravni na kateri igram sedaj. Za Slovenijo sem vedno pustil srce parketu, igral sem z dušo in telesom. Četudi me je odločitev Košarkarske zveze Slovenije prizadela in me boli, menim, da ni razloga za zamere. S fanti iz reprezentance sem preživel nekaj fantastičnih poletij in prav ta druženja bom najbolj pogrešal. Takšen je pač vrhunski šport. Popolnoma se bom posvetil klubski karieri, dodatno treniral individualno ter se z nadaljnjim trdim delom in kakovostnimi predstavami skušal dodatno dokazati na klubski ravni. Celotni reprezentanci, štabu in Košarkarski zvezi Slovenije na letošnjem EuroBasketu želim le najboljše. Letos bom eden izmed najglasnejših in najbolj srčnih navijačev naših zeleno-belih."

Članki iz rubrike