Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 12.07.2017 15:29:32

FIBA: Prvak bo Španija, srebro Srbom, bron pa Hrvatom. In Slovenija?

Reuters
Petdeset dni pred začetkom evropskega prvenstva v košarki je Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) na svoji uradni strani objavila uvodno razvrstitev reprezentanc - nekakšno prvo napoved prvenstva.

Fiba bo tako imenovani Power Rankings glede na uspešnost na prijateljskih tekmah in sestavo ekip osveževala skozi celotno pripravljalno obdobje.

Na prvi razvrstitvi je Slovenija na devetem mestu, kar pomeni, da jo strokovnjaki, ki sestavljajo to lestvico, ne uvrščajo v četrtfinale. Kot pojasnilo so zapisali: "Odlične predstave v lanskih kvalifikacijah za EuroBasket niso odpravile grenkega priokusa iz leta 2015. Ampak z Goranom Dragićem, ki bo združil moči najstniško senzacijo Luko Dončićem, bi lahko v boju za kolajno veljali za mogoče presenečenje iz ozadja."

Fiba na prvo mesto postavlja Špance (brata Gasol bosta spet združila moči, pravijo pri Fibi), srebro potiska v roke Srbom (najboljša evropska ekipa na zadnjih olimpijskih igrah bi bila favorit, tudi če bi imela v začetni peterki Teodosića, Bogdanovića, spomenik, stol in drevo...), na tretjem mestu so Hrvati (po 22 letih bi se lahko spet vrnili na zmagovalni oder).


In potem naprej: 4. Grčija, 5. Francija, 6. Turčija, 7. Litva in 8. Italija. Za Slovenijo so po vrsti uvrščene Latvija, Rusija, Češka, Črna Gora, Gruzija, Nemčija in Finska. Brez uvrstitve v končnico (od osmine finala v Istanbulu) naj bi ostali Izrael, Poljska, Ukrajina, Belgija, Madžarska, Velika Britanija, Islandija in Romunija.

Od slovenskih tekmecev v prvem delu v Helsinkih, naj bi bili uspešnejši Grčija in Francija. Grkom Fiba napoveduje polfinale in končno četrto mesto, češ "lani poleti so gojili velika pričakovanja, vendar na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Italiji niso bili uspešni. Vendar to pomeni še več motivacije za Janisa Antetokunmpa in njegove soigralce."

Francija je na lestvici na petem mestu, komentar Fibe pa je naslednji: "Evropski prvaki iz Slovenije leta izpred štirih let bodo nastopili brez zvezdnikov, kot so Parker, Batum in Gobert. To pomeni nov začetek za selektorja Vincenta Colleta, ki pa s sestavo nove ekipe vendarle ne bo imel veliko težav, saj še vedno lahko računa na Heurtela, De Cola ter igralca iz lige NBA Fournierja in Luwawu-Cabarrota."

Evropsko prvenstvo bodo med 31. avgustom in 17. septembrom gostile štiri države - Turčija (tudi finalni del), Finska, Romunija in Izrael. Slovenska reprezentanca se bo zbrala 19. julija.

Članki iz rubrike