Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
3 19.03.2017 17:31:16

Jagodnik, Hukić in Modrić spet v prvi ligi

Tri kroge pred koncem drugoligaškega tekmovanja so si košarkarji Ilirije že zagotovili uvrstitev med najboljše. V dveh sezonah so tako iz tretje prišli v prvo ligo.

Ilirijani pravzaprav že dlje časa na sebe opozarjajo predvsem z izjemno dolgo serijo zmag, po zadnji v Črnomlju, ki jim je tudi dokončno prinesla nastop v prvi ligi, se lahko pohvalijo s številko 19 v tej sezoni in številko 46, ki sega celo v tretjo ligo. S 46 tekmami brez poraza je Ilirija brez dvoma najuspešnejši košarkarski klub v Evropi, upoštevaje vse prve in druge lige.

Ko je govora le o tej sezoni, je en klub na stari celini celo uspešnejši od Šiškarjev, nemški Ulm je z včerajšnjo zmago nad Albo, ki je bila za ta klub že 25. zapored, postavil celo najboljši tovrstni dosežek v vsej nemški zgodovini.

Ilirija pa ni posebna le zaradi dolgega, v mnogočem rekordnega niza zmag, v tem klubu danes igrajo nekateri legendarni košarkarji, ki smo jih nekaj let nazaj spremljali na najvišji ravni – Goran Jagodnik, Jasmin Hukić, Stipe Modrić in tudi izjemno nadarjeni Žan Mark Šiško, ki po igranju za zagrebško Cibono svojo kariero nadaljuje prav pri Iliriji. Trener ekipe je Saša Dončić, oče najbolj nadarjenega evropskega košarkarja Luke Dončića.



Ilirija je torej tri kroge pred koncem z 19 zmagami in nič porazi že novi prvoligaš, edini konkurent Mesarija Prunk Sežana je namreč izgubil v Iliriski Bistrici in tako s četrtim porazom odpadel iz boja za prvo mesto.

Klub iz Zgornje Šiške v tej sezoni igra v dvorani GIB ob Drenikovi cesti, ker pa ta objekt ne izpolnjuje pogojev za igranje tekem v prvi ligi, bo v prihodnji sezoni Ilirija po vsej verjetnosti svoje tekmece gostila v legendarni dvorani Tivoli.

Zanimivo, košarkarji Ilirije so med vračanjem iz Bele Krajine na dolenjski avtocesti naleteli na prometno nesrečo in takoj priskočili na pomoč ponesrečencem.

Članki iz rubrike