gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.03.2017 22:03:49

Zmagi za Maribor in Triglav v 1. ženski SKL

Na prvem srečanju četrtega kroga lige za prvaka 1. SKL za ženske je Maribor v gosteh premagal Konjice s 66:62. Triglav pa je bil boljši od Ilirije s 77:64. Athlete Celje se ta konec tedna meri na zaključnem turnirju četverice v ligi Waba, zato bo tekma med Celjankami in Janino 7. aprila.

Na prvi tekmi 4. kroga lige za prvaka so si Mariborčanke odločilno prednost nabrale že v prvi četrtini (12:24). Konjičanke, ki so izgubljale največ za 12, so se gostjam večkrat približale, a je zmaga odšla v Maribor. Pri igralkah iz štajerske prestolnice je bila neustavljiva Simona Kuzma, ki je dosegla 31 točk (indeks 38). Pri domačinkah je bila najboljša Tea Ramšak s 15 točkami, sledila pa ji je Katja Klančnik s 14 točkami in 15 skoki.


Tudi na dvoboju med Ilirijo in Triglavom je bila odločilna prva četrtina, ki so jo Kranjčanke dobile s 16 točkami razlike. Prednost so igralke Triglava držale skozi celotno tekmo in na koncu slavile s 77:64. Najboljša strelka srečanja je bila Aida Kalušić s 23 točkami, točko manj je pri gostiteljicah Ljubljančankah dosegla Anja Klavžar.

V naslednjem krogu bo Ilirija gostovala v Mariboru, v Kranju se bo odvil derbi med Triglavom in Athletejem Celjem. Janina se bo pomerila s Konjicami.

Značke: košarka, dp, ženske

Članki iz rubrike